Hrvatska
Adriatic Statist gaze ligom, Spalato na -80

Adriatic Statist gaze ligom, Spalato na -80

Splitska košarkaška liga, 3. kolo.

Završeno je treće kolo splitske košarkaške lige. Za razliku od neizvjesnosti  koje su donijela prva dva kola treće kolo donijelo je tri utakmice sa velikom koš razlikom.

Jedina neporažena ekipa nakon trećeg kola je ekipa Adriatik statist sa skorom 3-0 i izgledaju nepobjedivo, dok je jedina ekipa bez pobjede ekipa Žuja je zakon sa skorom 0-2.

Najbolji strijelac ovog kola je Ivan Baranović sa 33 poena.

BAČVICE - STROŽANAC 103:63

Bačvice su od početka nametnule snažan ritam i slomile Strožanac koji jednostavno energetski nije mogao odgovoriti ekipi Bačvica. Razlika je konstantno rasla da bi na kraju završila na plus 40. Kod Bačvica najbolji strelac je bio Karaman sa 32 poena od čega je trice gađao 7/9. Istakli su se još Korhan sa 20 poena i Pleština sa 23 poena. Kod Strožanca jedini se istakao Vuko sa 19 poena i 9 skokova.

ADRIATIC STATIST - SPALATO 128:48

Sam rezultat koji govori da je na kraju završilo čak 80 poena razlike za Adriatic statist dovoljno opisuje utakmicu. Adriatik je pregazio Spalato i definitivno istaknuo sebe kao glavnog kandidata za osvajanje naslova. Trenutno su jedina neporažena ekipa u ligi. Za Statist najviše poena je zabio Hrvoje Marin 27 poena dok su mu sekundirali Carev sa 25 poena i Požgaj sa 22 poena. Kod Spalata je dao 21 poen.

ŽUJA JE ZAKON - DOUBLE DRIBBLE 92:97

Dribleri su ovom pobjedom ostavili Žuju na začelju ljestvice bez pobjede do sada. Kod driblera najefikasniji je bio Kurobasa sa 26 poena, a po 18 poena da li su Škaro, Bais i Špralja. Kod pivara najefikasniji je bio najbolji strelac kola Baranović sa 33 poena, a priključio mu  se Dadić sa 25 poena.

BAMBINA - DALMACIJA 76:79

Prvi poraz u ligi je doživjela i ekipa Bambine te sada zajedno sa Dalmacijom dijele isti skor od 2-1.Kod Dalmacije najbolji strijelci su bili sa 14 poena Lukač te braća Lovre i Duje Topić. Kod Bambine najbolji strijelac bio je Perišić sa 26 poena dok mu je Mrduljaš sekundirao sa 17 poena.

PEDIDO - BRDA 101: 54

Kolo sa velikim rezultatskim pobjedama zaključila je ekipa Pedida koja je pobijedila brda sa 56 poena razlike. Kod Pedida najbolji strijelac bio je Popović sa 27 poena, a pridodali su mu se Bradarić sa 16 i 14 skokova i Bralić sa 15 poena. Kod Brda Kunac je zabio 18 poen.