Hrvatska
Adriaticu derbi protiv Marjana, Bačvicama pobjeda bez loptanja

Adriaticu derbi protiv Marjana, Bačvicama pobjeda bez loptanja

Autor: Z.D.

Izvještaj s četrnaestog kola Splitske košarkaške lige

Subota – 4.2.

 12:00  UKV Adriatic – KK Marjan 66:62

U prvoj utakmici smo gledali derbi ovoga kola. Obje ekipe su došle u respektabilnim sastavima što je jamčilo košarkašku poslasticu. Kao pobjednik izlazi momčad Adriatica koja je Marjanu nanijela drugi poraz u sezoni. Kod pobjednika je Josip Džapo postigao 20 koševa, a kod poraženih Mislav Lukač 19.

14:00 KK Skipper Pizzeria – KK Dems 97:86

U direktnoj borbi za zadnje mjesto koje vodi u playoff ove sezone je bolja bila momčad Skippera. U odlučujućoj utakmici su prvi put ove sezone zaigrali kompletni, te zadali glavobolje momčadima koje bi se mogle s njima susresti u playoffu. U redovima pobjednika se istaknuo Luka Žitko sa 36 poena, a u poraženih Maximillian Stierlen sa 20 poena.

16:00 Pošk Dolina Gležnjeva – Bačvice  0:20

Zbog nedolaska momčadi Poška pobjeda se pripisuje momčadi Bačvica.

Nedjelja – 5.2.

 12:00 KK Brda CB NiT – Al'Amo 66:93

Uvjerljiva partija momčadi Al''Ama čime su se učvrstili na četvrtoj poziciji. U ovoj utakmici su se lako obračunali s Brdima koja od odlaska svog najboljeg igrača Dominovića ne znaju za pobjedu. Pobjednike je predvodio Marco Ćosić sa 25 poena, a poražene Hrvoje Bosnić sa 20.

14:00 Strožanac  – Bambina 62:55

U zadnjoj utakmici kola smo gledali napetu utakmicu između dvije dugovječne momčadi. Iako je Bambina igrala sa samo 6 igrača, držali su utakmicu u egalu do samoga kraja. Pobjeda je ipak pripala Strožancu koji sigurno korača ka playoffu. Kod pobjednika je Duje Škaro zabio 26 poena, a kod poraženih Josip Kunac 21.