Europa i Svijet
Hrvatska
AEK i bez Ukića nadomak trećeg mjesta

AEK i bez Ukića nadomak trećeg mjesta

Autor: Paulo Sarić

Suša iz igre u posljednjoj dionici ubila nade Solunjanima

Premda oslabljen neigranjem hrvatskog reprezentativca Roka Ukića, AEK je slavio na gostovanju u dvorani legendarnog Nikosa Galisa rezultatom 85-91. Početak susreta je nagovještavao utakmicu sličnu nedjeljnoj. AEK je ponovno većinu prve dionice proveo u vodstvu, no ovaj je puta Aris bolje ušao u nastavak. 

Serijom 16-4 na krilima Jankovića i Mourtosa preokrenuo je rezultat i odlijepio se na dvoznamenkastu prednost, da bi poluvrijeme završio sa osam koševa viška. Nakon odmora Atenjanima se razigrao u prvome dijelu nevidljivi Mavrokefalidis koji je sa devet poena predvodio svoju momčad u povratku. Upravo je njegovim košem gostujuća momčad izjednačila na 56-56, no Aris je ponovno bolje završio četvrtinu te se u posljednju dionicu ušlo sa +5 za domaćina.

Serija AEK-a 0-6 vratila je utakmicu u egal, da bi gosti šutem Elonua ponovno prešli u vodstvo. Posljednju prednost Aris je imao 7:37 minuta prije kraja nakon što je Tsairelis ubacio tricu, da bi do kraja susreta zabio tek dva poena iz igre, i to kada je utakmice bila već riješena deset sekundi prije kraja. U međuvremenu su pogađali sa linije slobodnih bacanja, ali na taj način nisu mogli pratiti AEK-a koji je ovom pobjedom došao na korak do trećeg mjesta u ligi.

Goste su do velike pobjede predvodili Larentzakis i Mavrokefalidis sa po 19 koševa, dok je Ukićeva zamjena ponovno iskoristila povećanu minutažu i za 30 minuta na parketu podijelila deset asistencija. Raspoloženi trojac Arisa Janković-Mourtos-Tsairelis zabio je ukupno 53 poena, no učinak ostatka momčadi nije bio dovoljan da bi svladali goste iz Atene.

Treća utakmica igra se u subotu u glavnome gradu Grčke.