Europa i Svijet
Hrvatska
Ako prođemo Ruse...

Ako prođemo Ruse...

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: fiba.basketball

Kako su se posložile karte uoči nokaut faze natjecanja

Čeka nas u Istanbulu Rusija. Ako prođemo osminu finala, koju igramo u nedjelju, 10. rujnaj 20.30 sati, u četvrfinalu ćemo igrati s pobjednikom Litva – Grčka, a ako i to prođemo, te se plasirano u polufinale, tada ćemo se za finale tući s najboljim iz kvarteta: Srbija – Mađarska te Finska – Italija, piše Dubrovački vjesnik

Na drugoj srani, gledajući odozgo prema dole: Španjolska – Turska i Njemačka – Francuska te Slovenija – Ukrajina i Latvija – Crna Gora.

Uoči zadnjeg dana natjecanja u skupini 'D', budući je u našoj skupini sve bilo jasno, bio je zanimljivo čuti koga bi naši željeli za suparnika: Tursku ili Rusiju. O tome je odlučivala zadnja utakmica u Istanbulu u skupini: Turska – Latvija. Dobije li domaćin, tada nam je on suparnik u osmini finala. Pobjeda Latvije na nas šalje Rusiju. Latvija je dobila Tursku s 89:79.

Kratko i jasno, većina je bila takvog mišljenja: Turska da se igra na neutralnom terenu, ali budući se završnica igra u Istanbulu, u tom slučaju Rusija.

Hrvatska je nastup u skupini zaključila s plus 38 protiv otpisane Češke, koja se vraća kući. Nije izborila završnicu. Hrvatska je druga u skupini 'C' te putuje u Istanbul skupa sa Španjolskom, koja je prva, Crnom Gorom, koja je treća te Mađarskom, koja je zauzela četvrto mjesto. Hrvatska je dobila četiri od pet utakmica u skupini. Nakon svake utakmice naših u Cluju smo bili sve zadovoljniji i zadovoljniji.

Naravno, sad tek kreće ono pravo. Kako za naše, tako i za ostale. Svima je jasno kako se više nema pravo na loš dan (čitaj poraz).