Hrvatska
Al'Amo iznenadio Dems, a Skipper veterane Adriatica

Al'Amo iznenadio Dems, a Skipper veterane Adriatica

Autor: Z.D.

Splitska košarkaška liga

Izvještaj s četvrtog kola Splitske košarkaške lige

Iako smo najavili mirnije kolo, dogodilo se par iznenađenja, pa je tako Al'Amo iznenadio Dems, a KK Skipper veterane Adriatica

Izvještaj utakmica 4. kola:

Subota – 5.11.

 

12:00  KK Skipper Pizzeria – UKV Adriatic 77:74

Izgleda da je po našim najavama i UKV Adriatic shvatio ovu utakmicu kao odrađivanje posla, pa su na utakmicu stigli sa samo 6 igrača. To je iskoristila momčad Skippera te su ostvarili prvu pobjedu u sezoni. Pobjednike je predvodio Luka Žitko sa čak 40 poena, dok je u poraženih Marko Bašić zabio 25.

14:00 Pošk Dolina Gležnjeva – Bambina 74:65

U derbiju kola gledali smo tijesnu utakmicu. Većinu utakmice razlika je bila jednoznamenkasta i Bambina je opasno prijetila Pošku. Ipak u drugom poluvremenu je prednost otišla na stranu Poška koji je to rutinirano iskontrolirao do kraja utakmice. U pobjednika je Igor Gančević zabio 22 poena, a u poraženih Vlado Mamić 21.

16:00 Bačvice – Strožanac  63:55

U ovoj utakmici se isto dogodilo iznenađenje pa smo vidjeli pobjedu Bačvica. Bez svog glavnog igrača Karamana nismo im davali velike šanse protiv Strožanca. Nešto bolja igra ostalih igrača Bačvica i dosta loša igra Škare koji je prošla dva kola bio MVP dovela je do prve pobjede Bačvica. Pobjednike je predvodio Ivica Mihaljević sa 23 poena, a poražene Kristijan Stipić sa 12 poena.

Nedjelja – 6.11.

 

12:00 KK Dems – Al'Amo  69:79

Ovdje smo gledali “egal“ utakmicu skoro cijelo vrijeme. Do zadnjih 2 minute igralo se koš na koš, a zatim su presudila slobodna bacanja koja su igrači Al'Ama pogodili, a Demsovi ispromašivali. Ovo je drugi poraz Demsa ove sezone protiv nominalno slabijih momčadi i morat će se više potruditi žele li biti u gornjem domu tablice. Pobjednike je predvodio Ivan Rogošić sa 22 poena, a poražene Ivan Bilić sa 21 poenom.

 

 14:00 KK Brda CB NiT – KK Marjan 66:81

U ovoj utakmici nije bilo velikih uzbuđenja, momčad Marjana je iskontrolirala utakmicu i izrotirala sve igrače tako da odmorni čekaju iduće kolo. Pobjednike je vodio Mislav Lukač sa 20 poena dok je u poraženih već uobičajeno najviše zabio Hrvoje Bosnić 16.