Europa i Svijet
Regija
Alba opet prejaka za Partizan

Alba opet prejaka za Partizan

U 6. kolu grupe C Eurokupa Partizan se nije uspio revanšira Albi za uvjerljiv poraz u prvom kolu ovog natjecanja.

Iako su Beograđani znatno podignuli formu od tog susreta njemačka momčad je opet bila prevelik zalogaj za ekipu Miroslava Nikolića koja je ovim porazom znatno umanjila svoje izglede za plasman u drugi krug natjecanja.

Početak susreta je bio potpuno izjednačen. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. U prvoj četvrtini ipak za nijansu bolji su bili gosti i završili ju s dva poena viška (21-23).

Od samog početka druge četvrtine Alba pojačava ritam i polako povećava razliku koja je prvi put bila dvoznamenkasta na nešto manje od dvije minute do kraja poluvremena kada je rezultat glasio 40-50. Do velikog odmora gosti su otišli ma 40-54 i već tada napravili veliki korak prema pobjedi.

Kako je završilo prvo tako je počelo drugo poluvrijeme. Partizan loš u napadu, još lošiji ispod svog koša i poslije šest minuta u trećoj četvrtini Aitova ekipa ima velikih 45-68.

Partizan je nakon togauspio nešto i pogoditi te na minutu prije kraja treće četvrtine dolazi na minus od 11 poena. Tračak nade za Beograđane Alba je odmah ugasila s 4 povezana poena za nedostižnih 58-73.

Bez većih problema gosti su utakmicu priveli kraju. 

Opet je Spencer Butterfield bio nerješiva enigma za igrače Partizana. Amerikanac je postigao 20 poena, isto toliko i Grigonis, a Siva je imao 13 poena i 7 asistencija.

U blijedom Partizanu nešto bolji od ostalih su bili Miller sa 16 poena i i 6 asistencija, Veličković s 10 poena i 7 skokova i Marinković s 18 poena.