Hrvatska
Aleksandar Petrović: Vrijeme je da se sreća okrene i na stranu košarkaške reprezentacije

Aleksandar Petrović: Vrijeme je da se sreća okrene i na stranu košarkaške reprezentacije

Autor: Saša Ćirić

Bliži se vrijeme reprezentativnih okupljanja. O toj, nimalo lakoj, ali i brojnim drugim temama razgovarali smo s našim proslavljenim košarkaškim stručnjakom.

Siječanj je mjesec velikih odluka i nepridržavanja istih. Znamo kako vam je, dragi naši čitatelji, i mi smo odustajali od kvalitetne prehrane i više razine tjelesne aktivnosti, ali nismo odustali od imperativa izvrsnosti što se košarkaških tema tiče. U tom svjetlu gledajuć, odlučili smo 2019. godinu početi s jakim intervjuom. Ako tražite kvalitetne sugovornike Aleksandar Petrović je jedan od najboljih, a u glazbenom žargonu bismo ga mogli nazvati i evergreenom. Pomalo neuobičajeno, razgovarali smo s njim i o nogometu - osvrnuli smo se na veliki uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na prošlogodišnjoj svjetskoj smotri u Rusiji.

- "Doček nogometne reprezentacije u Zagrebu je rekao sve o grandioznosti tog uspjeha. Uz dužno poštovanje vaterpolu i rukometu, postoje tek dva globalna sporta, a to su nogomet i košarka. Ipak, nogomet je priča za sebe. Nastup u finalu SP-a je nešto što je nemjerljivo i neusporedivo s bilo kojim drugim događajem i spada u sami vrh dostignuća hrvatskog sporta. Radi se o uspjehu kojeg će biti teško nadmašiti i, bez obzira što su sjećanja još uvijek svježa, kojeg treba kao takvog promatrati kao remek-djelo hrvatske nogometne reprezentacije i Zlatka Dalića osobno."

Ne brinite, razgovarali smo s Acom i o košarci, hrvatskim igračima u NBA, ali i njegovom snalaženju s portugalskim jezikom. Kako bi Amerikanci rekli, stay tuned.