Hrvatska
Regija
Alimpijević: Puno nam je draže igrati u ovakvoj atmosferi negoli u praznim dvoranama

Alimpijević: Puno nam je draže igrati u ovakvoj atmosferi negoli u praznim dvoranama

Autor: kkzadar.net

Izjave nakon utakmice 9. kola ABA lige: Zadar-Crvena zvezda.

Lovre Bašić (Zadar): Čestitam Crvenoj zvezdi na pobjedi. Pružili smo dobru igru, pogotovo u prvom poluvremenu. U nastavku smo ostali bez snage i nismo mogli pratiti njihov ritam. Oni su iznimno kvalitetna momčad koja je znala kazniti svaku našu pogrešku. Ipak, ohrabruje me da puno bolje izgledamo iz utakmice u utakmicu i ovako moramo nastaviti.


Aramis Naglić (Zadar): Nije se lako nositi s ‘atletikom’ i agresijom koju ima Crvena zvezda. Prvo poluvrijeme smo odigrali jako dobro, imali smo dobar šut uz dosta solidnu obranu i to je rezultiralo našim vodstvom. Treća četvrtina je bila ključ, tu smo pali, jednostavno nam nedostaje trunka energije i rekao bih bezobrazluka da do kraja ostanemo u utakmici protiv ovakvih protivnika. Sve u svemu, odigrali smo dobru utakmicu, ali mi je žao što je nismo doveli u neizvjesnu završnicu. Čestitam Zvezdi, bili su bolji i mi se moramo okrenuti novim izazovima. Moji dečki su dali sve od sebe, odigrali poštenu utakmicu i ne mogu im ništa predbaciti.


Nemanja Dangubić, igrač Crvene zvezde: Vrlo važna pobjeda za nas. Bila je ovo teška utakmica, kao i svako gostovanje u Zadru. Domaćini su složili dosta dobru momčad ove sezone. Odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali smo mi u nastavku podigli razinu igre, pogotovo u obrani i to je rezultiralo sigurnom pobjedom. Odigrali smo sjajnu obranu koja nam je dala sigurnost u napadu, jer smo pogodili nekoliko važnih šuteva kada je bilo najpotrebnije.


Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde: Čestitam Zadru na jednoj zaista dobroj igri. Crvena Zvezda ovdje nikada nije pobjeđivala lagano. Teško je igrati u ovoj dvorani, pred ovakvom atmosferom. Ipak, treba istaknuti kako se košarka igra zbog publike, i puno nam je draže igrati u ovakvoj atmosferi negoli u praznim dvoranama. Računali smo da će Zadar u pripremi utakmice igrati na kartu naših lošijih rezultata u Euroligi. Ponosan sam što smo se nakon poluvremena rezultatski podigli, pogotovo odličnom obranom uz pomoć koje smo napravili seriju od plus 20. Za nas je ovo iznimno značajna utakmica koja nam je pomogla da se vratimo na pobjednički kolosijek.