Regija
Alimpijević tvrdi da Zvezda nije smjela osvojiti ABA ligu, mirnog Džikića nasmijala gesta igrača

Alimpijević tvrdi da Zvezda nije smjela osvojiti ABA ligu, mirnog Džikića nasmijala gesta igrača

Autor: Branko Tabak

Dragan Bokan: Budućnost ispunjava uvjete za nastup u Euroligi

Miran i izrazito kontroliran nakon osvojenog naslova prvaka ABA lige bio je trener Budućnosti Aleksandar Džiukić. U svom je obraćanju javnosti čestitao Crvenoj zvezdi za koju je konstatirao da je pravi Euroligaški klub. Dodao je:

- Mi smo osvojili ABA ligu i to je bio naš cilj uoči ove serije. E sad što će biti u listopadu, o tome ćemo kada dođe vrijeme.

Dok je odgovarao na novinarska pitanja u Press dvoranu upali su igrači Budućnosti i vratili mu milo za drago.

Naime, kada je Budućnost u polufinalu slavila protiv Cedevite Džikić je na Press konferenciju doveo cijelu momčad. Sada su upali nepozvani i izmamili mu osmijeh na lice.

Digao se na noge, pozdravio ih pljeskom i - 'istjerao' iz Press centra.

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević je nakon kurtoazne čestitke upućene igračima Budućnosti i najave razgovora s čelnim ljudima kluba jer nije ispunjen primarni cilj - plasman u Euroligu prebrojavao broj slobodnih bacanja u finalnoj seriji.

Tko gubi, ima pravo na ljutnju, ali zaključiti da Crvena zvezda nije 'mogla osvojitiABA ligu ove godine' previše je i za Željka Obradovića, a kamoli trenera koji je iz anonimnosti ukoračio u svijet ozbiljne košarke početkom ove sezone. Uostalom, pod njegovim je vodstvom Džikićeva Budućnost pet puta ove sezone pobijedila Crvenu zvezdu.

Teško da je razlog broj izvedenih slobodnih bacanja.


Nagađanjima o tome hoće li Budućnost igrati Euroligu ili ne stao je predsjednik kluba Dragan Bokan:

"Točno je da nijedan klub koji ne ispunjava uvjete Eurolige ne može nastupiti u ovom natjecanju, ali smatram da Budućnost, Podgorica i Crna Gora to imaju. Ako postoje neke sitnice kada je u pitanju Sportski centar „Morača“, nekih 500 stolica valjda smo toliko ozbiljni da ih možemo osigurati. Sve ono što nedostaje „Morači“ možemo riješiti u sljedećih 60 dana. Imamo prostora za još jednu tribinu, ne za 5.000, nego sam siguran da smo sposobni osigurati 6.000 stolica. Imamo dobre hotele, aerodrom koji je na tri minute od centra grada i dvorane. Podgorica i Crna Gore ispunjavaju sve uvjete za Euroligu. Imamo komunikaciju s Euroligom. Imamo papir, imamo ugovor. Znate i sami ako imate nešto na papiru potpisano od Eurolige i ULEB s jedne, a ABA lige s druge strane, onda imamo mirnu priču koju treba samo finalizirati. Potrebno je samo dati sve potrebne papire u vezi stabilnosti kluba, financiranjem i garancijama prvoklasnih banaka koje u ovom trenutku Budućnost ima. Tu nema zime", prenio je Bokanove riječi B92.