Intervjui
Alimpijević: Ne osjećam pritisak samo veliku želju da igramo dobru košarku

Alimpijević: Ne osjećam pritisak samo veliku želju da igramo dobru košarku

Mladi trener Crvene zvezde najavljuje novu sezonu.

Regionalni prvak Crvena Zvezda mts polako ulazi u drugi mjesec priprema.

Iako momčad nije kompletirana i još nedostaje kapetan Branko Lazić koji se nalazi u Turskoj na EP trener ekipe s Malog Kalemegdana je zadovoljan prikazanim. Kako na treninzima tako i na pripremnim utakmicama.

„Okupili smo se početkom kolovoza i za sada sam zadovoljan, momci dobro rade. Naglasak je bio na fizičkom dijelu, također potrebno nam je vrijeme da sve uklopimo uigramo jer došlo je dosta novih igrača. Puno je posla pred nama, ali je dobar dio i odrađen. Odigrali smo i dvije trening utakmice, igrali smo ih bez Dobrića koji je lakše ozlijeđen. Sve u svemu, ono što je bilo planirano za ovaj period je urađeno, ali je puno toga još pred nama do prve službene utakmice" rekao je mladi strateg crveno bijelih.

Osvrnuo se Alimpijević na susret sa Zenitom u kojem je Zvezda slavila protiv skupog ruske momčadi.

"Utakmica u nedjelju sa Zenitom je bila izuzetno korisna za nas, jaka provjera, protiv izuzetno kvalitetne momčadi, čije su ambicije velike. To je ekipa koja je formirana za napad na Euroligu bilo kroz VTB ligu ili Eurokup. S druge strane, mi smo igrali taj susret bez reprezentativca Branka Lazića. Ognjen Dobrić je lakše ozlijeđen i vraća se u trenažni proces, tu je i doselekcija tima, posebno što se tiče plejmejkera, koja nije završena. Ono što je najvažnije, što ostaje poslije te utakmice je okvir i smjernica što želimo – a to je momčadska igra, snažna obrana, primili smo 66 poena. Ostale stvari će dolaziti kako budemo još više vremena proveli zajedno i uigrali se…”

Nagovijestio je i koji su planovi do početka sezone u kojoj Crvena Zvezda mts brani tri trofeja i ponovo sudjeluje u najjačem europskom košarkaškom takmičenju.

„Ideja je bila da kako se bude bližio kraj priprema, imamo sve jače i jače provjere i utakmice s jakim protivnicima. Držim da ćemo upravo u takvim utakmicama koje slijede, protiv Lokomotiva, Olympiakosa, Maccabija ili Unicsa, vidjeti što još treba korigirati i popraviti i na čemu moramo radimo u nadolazećim danima. Ono što je moja jedina poruka našim navijačima, simpatizerima i ljudima kojima je crveno-bijela boja pri srcu je da imaju strpljenja i da vjeruju u ove momke. Borbu i veliki trud i angažman smo već obećali prilikom službenog predstavljanja i od toga nema odstupanja!“

Osvrnuo se trener Crvene zvezde na planirana pojačanja:

„Tijekom ovog prijelaznog roka vjerujem da smo napravili dobar posao i da smo doveli igrače koji na više razina mogu odgovoriti zahtjevima ovako velikog kluba kakav je Crvena zvezda mts. Ostaje nam mjesto razigravača... Nije lako naći igrača koji može odgovoriti onome što tražimo, a u skladu s ograničenim sredstvima. Pri tome moramo raditi dovoljno strpljivo kako bi pogodili pravo pojačanje. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti.“

Za kraj je rekao par riječi o tome kako se osjeća kao trener najpopularnijeg srpskog kluba:

„Trener Crvene zvezde mts sam dva mjeseca. Iz dana u dan sve više shvaćam koliko je to veliki klub i kakvu priliku i čast sam dobio. Biti trener kluba koji je toliko popularan i koji je dosegnuo visoku euroligašku razinu je nešto nevjerojatno. Pritisak ne osjećam, samo veliku želju da budemo spremni, igramo dobru košarku i budemo uspješni."- zaključio je Dušan Alimpijević.