Hrvatska
Alkar čeka na pobjedu protiv Splita od 2015. godine

Alkar čeka na pobjedu protiv Splita od 2015. godine

Split je favorit, ali...

Alkar će u 19. kolu košarkaškog prvenstva u susjedskom derbiju ugostiti Split koji ga je u prvom dvoboju odigranom na Gripama uvjerljivo porazio, javlja portal Ferata.hr.

Poraz u Splitu bila je daleko najlošija predstava Alkara ove sezone, jednostavno sinjskim igračima ništa nije polazilo od ruke i sasvim sigurno motiva neće nedostajati, ali isto tako jasno je kako Split u ovu utakmicu ulazi kao favorit.

S unaprijed upisanim bodovima u Sinj je stigao i Zadar pa je poražen, stoga nema govora o tome da je Alkar poptpuni autsajder. Favorit nije, ali svoju šansu itekako vidi, jer dokazao je i pokazao u nekoliko navrata da može biti vrlo opasan.

“Split je momčad koja ima kvalitetu da se potuče za naslov prvaka, strašno ih respektiram, ali to je i motiv mojim igračima da se nadigravaju i da pokušaju iznenaditi. Imamo veliku želju, imamo navijače iza sebe, imamo pozitivan duh tako da smo spremni za boj. Nema nam u momčadi Dukića i Žuljevića, ali vraća nam se u roster Tvrdić.”, kazao je Damir Milačić dan uoči susreta.

Statistika iz kuta Alkara, kada su međusobni susreti u pitanju, teško da može biti poraznija. Naime, zadnjih osam susreta Split je dobio, a posljednje slavlje sinjske momčadi datira iz 2015. godine.

Susret Alkara i Splita na rasporedu je u petak s početkom u 18 sati.