Hrvatska
Alkar čudesnim preokretom u zadnjoj četvrtini slavio protiv Zaboka

Alkar čudesnim preokretom u zadnjoj četvrtini slavio protiv Zaboka

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Prva pobjeda Sinjana

Premijera pred domaćim navijačima Alkaru je bila uspješna. Zabok je svladan, ali tek nakon prave drame i velikog preokreta u posljednjoj četvrtini u kojoj se na briljantnog Shawa nadovezao Gurley i time postao čovjek odluke, piše Ferata.hr.

Prve ovosezonske minute na domaćem parketu Alkar je dobro odradio, konačno se ukazao i Amerikanac Shaw koji je ostao dužan u prva dva kola, a posebno je dobro u tim trenutcima funkcionirala suradnja Svobode i Krešića kroz pick igru.

Imao je Alkar u dva navrata po osam koševa viška, prvi put krajem prve, a drugi put početkom druge četvrtine, no Zabok se vratio agresivnijom obranom uz dvije vezane trice Savića te preuzeo vodstvo, najviše do plus četiri. Alkar je navrijeme zaustavio propadanje i pred drugi dio utakmice osigurao minimalnu prednost (38:37).

Puno bolje otvaranje drugog dijela imao je Zabok, vukli su Lužaić i Cinac, a poslije nove trice prvospomenutog Zabok je u 25. minuti pobjegao na plus 12 (43:55). Zabok je jednostavno u tim trenutcima imao kvalitetu više uz sjajnu tricašku večer, Alkar ostao samo na Shawu i minus je bio neminovan.

Gosti su tako treći period zaključili s okruglih deset koševa prednosti, ali Alkar je odgovorio u prvim minutama četvrtog. Četiri ubačaja Matuline i po jedna trica Shawa i Svobode dovele su Alkara na svega minus dva pa je utakmica ostala itekako otvorena. Imao je Alkar i tri napada za mogući preokret, ali uspio se Zabok obraniti. Privremeno, jer Alkar je unio novu dozu energije na koju gosti nisu imali odgovor.

Dvije i pol minute do kraja Matulina je pogodio za minus jedan, a minutu i pol do kraja Gurley zabija za preokret, a vrlo brzo i tricu za sinjskih plus četiri, točno minutu do kraja. Isti igrač ostaje na ziceru u napadu koji je slijedio, zabija i to za velikih plus šest. U preostalih 15 sekundi Alkar nije dozvolio nikakav ludi preokret i mogao je slaviti prvu pobjedu. Zabok je ostao na svega sedam koševa u posljednjih deset minuta, što će dovoljno reći koliko su domaći dali u završnici.

U sljedećem kolu Alkar ide u goste Dubravi.

Statistika utakmice.

Standings provided by Sofascore