Hrvatska
Alkar deklasirao Zaboka i ostao u igri za ostanak, odlučuje zadnje kolo

Alkar deklasirao Zaboka i ostao u igri za ostanak, odlučuje zadnje kolo

Autor: KK Alkar Photo: AB foto digital

Otvorio se šut

U utakmici u kojoj je poraz značio napuštanje elitnog hrvatskog košarkaškog razreda, Alkar je odigrao sjajno i potpuno nadigrao Zabok, izravnog konkurenta u borbi za ostanak u HT Premijer ligi. Završilo je s više nego uvjerljivih 114:87, no za Sinjane je još bitniji 3:1 međusobni skor pobjeda i poraza, budući su se uoči zadnjeg kola poravnali sa Zabočanima. U posljednoj ligaškoj dionici Alkar ide u goste DepoLink Škrljevu, a Zabok dočekuje Bosco.

Teret utakmice se ni u jednom trenutku nije osjetio u igri Alkarovih igrača, a pogotovo kad je riječ o vanjskom šutu. Četiri pogođene trice u prvih pet minuta bile su veliki zamašnjak do prednosti od 18:9 u 6. minuti. Zabok se zadržao u priključku isključuvo zahvaljujući jednoj od najpreciznijih ruku lige, onoj Lukše Buljevića. No Alkar nije imao neraspoloženog pojedinca. Još dvije trice uspjeli su ubaciti Sinjani do prvog mini predaha, a iznimna tricaška preciznost donijela im je plus devet (31:22).

Sa sjjajnom napadačkom igrom Alkar je nastavio i u drugom periodu te je brzo dohvatio 15 razlike, a poslije kontre i atraktivnog zakucavanja Peevyja tribine su proključale. Trica Marića iz 16. minute značila je i velikih plus 18, a tricom Jukića, desetom ukupno, zaključeno je poluvrijeme na koje je sinjska momčad odnijela višak od 16 koševa (57:41).

Vrlo brzo poslije povratka s odmora semafor je pokazao plus 20, no tada je došlo i do opuštanja pa su gosti smanjili na minus 12 koševa u 26. minuti te tako utakmicu i dalje ostavili otvorenom. Nije Alkar dozvolio potpun priključak, brzo se vratio na višak od 19 koševa i time napravio završni korak prema pobjedi.

Pravo otpuštanje svih kočnica u sinjskim redovima uslijedilo je u završnoj četvrtini, igra Zaboka se raspala, a Alkar do kraja, nošen sjajnim navijanjem ispunjenih tribina, zatrpao gostujući koš i na kraju slavio uvjerljivu pobjedu. Vrijedi istaknuti da su Sinjani na kraju zabili velikih 17 trica iz 31 pokušaja (54%).

Sedmoricu dvocifrenih igrača Alkara prevodio je sjajno raspoloženi Lovre Bašić, autor 26 koševa i 12 asistencija.

Kod Zaboka najbolji je bio Lukša Buljević, koji je ubacio 24 koša.