Hrvatska
Alkar dočekao pobjedu. U utakmici s malo poena presudio je Anderson

Alkar dočekao pobjedu. U utakmici s malo poena presudio je Anderson

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto

Dubrovnik promašio dva šuta za pobjedu

Poslije prave drame Alkar je protiv Dubrovnika slavio s koš razlike i time prekinuo seriju od četiri poraza. Anderson se na kraju pretvorio u junaka, zabio je odlučujuće koševe kada je poraz bio pred vratima i time dao svojoj momčadi daha pred nastavak prvenstva, piše Ferata.hr

Alkar – Dubrovnik 58:57 (18:15, 13:13, 10:20, 17:9)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 500
Suci: Franko Gracin, Roko Hordov, Josip Modrić

Alkar: Alok 20, Anderson 15, Blatančić 7, Pavela, Nazor, Matulina 1, Boban, Marčinković, Tomašević, Vučić 8, Jukić 7.

Dubrovnik: J. Vujičić 1, Klarić, Džajić 2, Dubelj 12, Guštin 6, Vodopija, F. Vujičić 5, Levi 20, Gizdavčić 5, Cvitković 6.

Alkar je rano ušao u probleme, još i prije prvog podbacivanja. Naime, Marčinković je ostao “van stroja” zbog viroze od koje se nije uspio oporaviti pa je Milačić morao dodatno kombinirati. Unatoč igračkom deficitu, Alkar je diktirao ritam kroz prvu četvrtinu ostavio je nešto bolji dojam koji se ogledao u tri koša razlike poslije prvih deset minuta igre (18:15).

Krajem prvog perioda u igru je ušao Tomašević, prvi puta ove sezone, nakon što se oporavio od operativnog zahvata kojem je podvrgnut krajem ljeta i nakon godinu dana apstinencije od košarke te je pritom zaradio veliki pljesak podrške od ispunjene dvorane. Tvrdo i izjednačeno se nastavilo i kroz drugi period, što je u prijevodu na poluvremenu značilo – ista meta, isto rastojanje (31:28).

Poslije minute igre u nastavku semafor je pokazao sedam koševa prednosti za Alkar, ali onda se stvari mijenjaju i Dubrovnik preuzima konce igre u svoje ruke. Alkar je napadački potpuno stao i malo po malo gosti su potpuno preokrenuli te došli u 30. minuti do osam koševa prednosti, što će reći da su napravili seriju od 20-5, dok su nakon kraja treće četvrtine imali sedam u plusu (41:48).

Alkar je nakon nešto više od dvije minute u potpunosti anulirao zaostatak, ali nije se Dubrovnik dao i u narednim minutama je držao malu prednost na svojoj strani. Minutu prije kraja Dubrovnik je imao dva koša prednosti i napad u kojem je zabio jedno bacanja za plus tri.

Anderson je tada položio, Alok dobro obranio koš od napada Cvitkovića, nakon čega ponovno Anderson ide do kraja i vraća minimalnu prednost Alkaru, 23 sekunde prije kraja. Imali su Gospari posljednji puni napad, ali dalekometni pokušaji Dubelja i Levija nisu prošli pa se feštalo na sinjskoj strani.

Alkar će sljedeću utakmicu igrati 18. veljače u gostima protiv Bosca, što je zaostali susret.