Hrvatska
Alkar domaćin Dubravi, Milačić poručio: “Želimo pobjedu!”

Alkar domaćin Dubravi, Milačić poručio: “Želimo pobjedu!”

Bez gledatelja.

Alkara u prvom kolu HT Premijer lige čeka domaći ogled protiv Dubrave, a više o stanju u momčadi i ambicijama, govori za portal Ferata.hr trener Damir Milačić

Kako to obično i biva uoči svake nove sezone, momčad je u odnosu na onu prošlu doživjela određene promjene. Gabrijel Marić, Fran Jacović, Nick Neal i Emmanuel Wembi odlučili su se okušati u nekim drugim sredinama, ali zato je bilo prometno i u drugom smjeru.

Alkar je ponovno angažirao dva Amerikanca. Odluka je pala na Hasana Varencea, igrača koji igra na pozicijama četiri i pet te Nabu Echolsa, omalenog razigravača koji će imati težak zadatak nadmašiti učinak Neala koji je prošle godine bio vodeći u poretku za MVP-a.

Iz rubrike “dolasci” predstavljamo i Ivana Vučića koji je naše gore list, a sinjskoj publici dobro je poznat s obzirom na to da je proteklih sezona nosio dresove Cedevite, Zaboka i Gorice. Igra na poziciji krila, ima dovoljno iskustva, ali i znanja da bude važna karika u igri sinjske momčadi. Alkaru se priključio i Lovro Mandalinić, šuter koji je prošle sezone bio među najboljim strijelcima Druge lige u dresu Samobora.

Dobar dio igrača i dalje je ostao vjeran Alkaru. Kapetan momčadi Hrvoje Vučić je produžio vjernost s klubom, njegov doprinos je nemjerljiv i tu se nema previše toga za dodati. Važan je i ostanak Srđana Brocića te Ivana Kučana, dvojca koji ima srca i energije za četvoricu, ali treba se veseliti i povratniku nakon ozljede Frani Praliji koji je pokazao veliki talent. Velika je šteta zbog teže ozljede koljena Ivana Jurele, mladića velikog srca i igrača koji je napravio veliki iskorak u kvaliteti igre, no nadamo se da će se brzo oporaviti i ugrabiti svoj dio minutaže. Svoju priliku vrebat će i trojac koji su budućnost Alkara – Borna Jurela, Mladen Tomašević i Duje Putnik.

A kako se radilo u pripremnom razdoblju, koliko se uopće moglo pripremiti s obzirom na koronavirus, pitali smo trenera Damira Milačića:

“Prvo bi rekao da su svi presretni da liga počinje s obzirom na sve ovo što se događalo u Hrvatskoj ni cijelom svijetu. Došlo je do određenih promjena u sastavu, ali najveći problem bio je nedostatak pripremnih utakmica, ali to je mučilo i sve ostale klubove. Momčad je odlično radila sve ovo vrijeme, ti momci znaju za koga igraju, znaju koliko je Alkar važan i s te strane mogu biti i više nego zadovoljan. Izuzev Jurele zaobišle su nas povrede, tako da smo mogli maksimalno raditi.”

Sva ova situacija vezana uz koronavirus i dalje ne dozvoljava povratak publike, a jasno je to veliki hendikep za Alkar koji je navikao imati snažan vjetar u leđa s tribina.

“Alkar je baš prava košarkaška momčad, ima grad koji ga voli, ima publiku, ima vjernu grupu navijača koji ga svuda prate i nedostajat će nam ta puna dvorana. No, mi se sada moramo priviknuti na nove okolnosti, dugo nije bilo natjecateljskih utakmica, ali kako nama tako i drugima. Imali smo tih nekoliko pripremnih susreta također bez publike pa stoga mislim da je momčad već i dijelom naviknuta na novonastale okolnosti.”

Prvo kolo donosi ogled protiv KK Furnir, što je novi naziv Dubrave, ali ta momčad nije mijenjala samo ime nego je doživjela nekoliko bitnih promjena u sastavu, dosta se pojačala u odnosu na prošlu sezonu i sigurno ima svojih ambicija u Sinju. Takve stavove potvrdio nam je i Milačić:

“Svi su svima nepoznanica u prvim kolima pa tako i ovaj put. Dubrava je imala i tu pauzu zbog samoizolacije nakon susreta protiv Cibone, ali uz sve to dovela je nekoliko jako dobrih igrača poput Brzoje, Buovca, Pandurića, igrače koje sam i trenirao u reprezentaciji i čije kvalitete znam te još neke mlade talentirane igrače iz Cibone. Sigurno je da vide svoju šansu i da žele iznenaditi nekog od izravnih konkurenata gdje svrstavaju i nas. Na nama je da sačuvamo domaći teren, da prezentiramo ono što smo radili na treningu i naravno da pobijedimo to prvo kolo.”