Hrvatska
Alkar dvadesetak minuta mučio Zadrane, Mršić širi dobre vibracije

Alkar dvadesetak minuta mučio Zadrane, Mršić širi dobre vibracije

Autor: Branko Tabak

Slijede važne utakmice s Mornarom i Megom u ABA ligi.

Zadar je u prvoj utakmici 4. kola HT Premijer lige na svom parketu pobijedio momčad Alkara 91-63. U prvom poluvremenu gosti su se dobro držali te nastavak dočekali sa 7 poena minusa (37-30).

Treća četvrtina riješila je pitanje pobjednika. Razbuđeni Zadrani u dva su navrata imali i po 24 poena viška te mirno priveli utakmicu kraju.

Dominic Gilbert je s 22 poena i 10 skokova bio najbolji pojedinac susreta. Domagoj Vuković je uz 13 poena imao i 8 skokova te 4 ukradene lopte. Martin Junaković je zabio također 13, a Dominik Mavra i Justin Anthony Carter po 10.

Kod Sinjana najefikasniji su bili Ivan Vučić (15 poena + 7 skokova) i Naba Terek Echols (14 poena). 

Puno toga još se mora korigirati u igri Zadra, no uoči povezanih susreta s Mornarom kod kuće (petak) i s Megom u Beogradu (nedjelja) trener Veljko Mršić širi dobre vibracije:

- Budimo pozitivni, vratili smo se na pobjedničke staze. Nakon poraza u Gorici, prvo poluvrijeme nije bilo kako treba biti. Obrana je bila solidna na početku, imali smo vodstvo od 17-10 međutim imali smo previše šuteva koje ne bi trebali uzimati. Uvijek moramo respektirati svoje individualne karakteristike u kojima smo dobri, tamo gdje smo slabiji to moramo poboljšavati. Drugo poluvrijeme smo igrali više kao momčad, lopta se dijelila, petorka koja je bila na parketu je bila više šuterski raspoložena. Zaslužili smo pobjedu, sad se moramo pripremati za Mornar i Megu, zborio je Mršić nakon pobjede.

Trener Alkara Damir Milačić gospodski je u prvoj rečenici komentara na utakmicu uputio lijepe želje domaćinima:

 Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi i želim im puno sreće na početku ABA lige. Imali smo samo jedan dan za pripremu ove utakmice nakon poraza od Zaboka. Nije bilo dovoljno vremena pripremiti igrače za neke stvari, pogotovo naše Amerikance. Ovaj rezultat nije realan u odnosu na ono što smo pokazali. Zadar je zasluženo pobijedio, veliki razlog zbog toga je što su imali 48 skokova od čega 18 u napadu. Jednostavno nismo u ovom trenutku spremni za neko iznenađenje ovdje u Zadru osim boriti se maksimalno i namučiti Zadar, mislim da smo to učinili. Čestitke mojim momcima što su ušli u ovu utakmicu bez straha i što su se htjeli nadigravati sa Zadrom. Razlika je takva kakva je, Zadar je pobijedio, mi se okrećemo našim budućim utakmicama. Još jednom Zadru želim sve najbolje na početku ABA lige - rekao je Milačić.