Hrvatska
Alkar i drugi puta ove sezone bolji od Dubrave, Zagrepčane nije vodio Šarin

Alkar i drugi puta ove sezone bolji od Dubrave, Zagrepčane nije vodio Šarin

Autor: KK Alkar Photo: AB foto digital

Drama

Dramatičnim slavljem nad Dubravom Alkar je prekinuo šest kola dugi niz bez pobjede i time skinuo teško breme sa svojih leđa. Nije moglo bez prave drame, a odluka je pala u završnim sekundama produžetka…

Alkar – Dubrava 74:73 (19:15, 17:15, 15:16, 15:20, 8:7)

Bolje je otvorila Dubrava, danas bez kažnjenog trenera Jeronima Šarina kojeg je mijenjao njegov pomoćnik Marijan Bagarić. Gosti su imali 6:0 i dva puta po sedam razlike, ali s vremenskim odmakom Alkar je uhvatio ritam i tricom Andersona prvi put prešao u vodstvo koje je na kraju prve četvrtine iznosilo četiri razlike (19:15). Odlično je Alkar nastavio i nakon povratka na parket, Vučić i Jukić su zatrpali suparnike što je Sinjanima donijelo plus 13 u dva navrata, prvi put u 16. minuti, a drugi minutu poslije. Dubrava je potom odgovorila, odigrala agresivniju obranu na sinjskim organizatorima i do poluvremena smanjila na prihvatljivih šest razlike (36:30).  Alkar je i u drugom dijelu u nekoliko navrata bježao i do deset koševa, ali Dubrava je redovito imala spreman odgovor pa je odluka o pobjednika ostavljena za završne minute. 

Paponja se mogao pretvoriti u junaka, vezao je šest koševa za preokret i plus četiri Dubrave na minutu i pol do kraja. Alkar je uzvratio i 14 sekundi do kraja izjednačio. Završni napad gostiju uzima Paponja i radi korake i ostavlja pet sekundi Alkaru koji ne uspijeva dobro organizirati napad pa se otišlo u produžetak. Dodatnih pet minuta je ponudilo novu dozu drame u kojoj je odluka ponovno pala u završnim sekundama. U završnu minutu ušlo se u potpunom egalu, Anderson je realizirao jedno bacanje za sinjskih plus jedan, nakon čega po jedan napad sa svake strani odlazi u nepovrat, a Dubrava je dobila priliku za pobjedu pri čemu je Alok dobro obranio Matića, lopta se nećkala na obruču i ostala van pa su pobjedu slavili domaći.

Standings provided by Sofascore