Hrvatska
Alkar i Šibenka u borbi za vrh, Škrljevo i Zabok traže prve pobjede…

Alkar i Šibenka u borbi za vrh, Škrljevo i Zabok traže prve pobjede…

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Najava 5. kola HT Premijer lige:

Ovog vikenda nastavljaju se uzbuđenja u HT Premijer lige. Peto kolo donosi nam dvije utakmice u subotu te preostale četiri u nedjelju.

KK ALKAR – GKK ŠIBENKA
29. LISTOPADA 2022. U SINJU, U ŠD “IVICA GLAVAN – IĆO”, TRG GOJKA ŠUŠKA 16, U 18:00 SATI.

Kolo otvaraju dva kluba koja su svojim dosadašnjim igrama i rezultatima najugodnije iznenadila hrvatske košarkaške zaljubljenike. Alkar je u sezonu krenuo s omjerom 3-1, odigrao tri gostujuće utakmice s kojih je donio kući dvije pobjede (Zabok, Furnir), dok je u jednoj do završnice bio ravnopravan suparnik (Dinamo). Kod kuće su Sinjani slavili protiv Gorice pa se sa sigurnošću može reći da rezultati koje su ostvarili pod dirigentskom palicom trenera Luke Bujasa nisu plod slučajnost.

Šibenka je jedina neporažena momčad HT Premijer lige, istina s jednom utakmicom manje, no ulazak u sezonu s tri povezane pobjede jasno pokazuje koliko ozbiljno i kvalitetno se radi na Baldekinu. Trener Damir Milačić je u Šibenik došao upravo iz Sinja u kojem se snažno povezao sa sinjskim košarkaškim tkivom. Istovremeno je i privatno i na stručnoj razini vrlo blizak s trenerom domaćina Bujasom. Sve emocije tijekom susreta moraju biti potisnute jer pobjednik ovog susreta ne dobiva samo utakmicu nego sjajnu zalihu bodova za zimnicu i nastavak sezone. Bit će nadmetanja i na tribinama, a već danas se traži ulaznica više za ovaj susret

KK ZABOK – KK BOSCO

29. LISTOPADA 2022. U ZABOKU, U GRADSKOJ SPORTSKOJ DVORANI, PRILAZ JANKA TOMIĆA 2, U 19:00 SATI.

Zabok je u sezonu krenuo s neočekivana četiri poraza pa se uoči susreta s povratnikom u redove HT Premijer lige pred momčad stavlja imperativ pobjede. S druge strane stajat će dobro uigrana momčad koja je dugo na okupu, a koju vodi bivši trener Zaboka Ivan Tomas. Bosco je u prošlom kolu u Trnskom pobijedio Goricu i jasno dao do znanja da ne želi biti prolaznik u elitnom razredi hrvatske košarke. Ništa drugo osim velike borbe i uzbudljivog nadmetanja u ovom susretu ne očekujemo.

KK DINAMO-ZAGREB – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO
30. LISTOPADA 2022. U ZAGREBU, U KOŠARKAŠKOM CENTRU “DRAŽEN PETROVIĆ”, SAVSKA 30, U 17:00 SATI.

Dinamo je prošle i ove sezone kroz Prvu mušku i HT Premijer ligu nanizao 20 domaćih pobjeda. S polovičnim uspjehom nakon četiri odigrane utakmice novi članovi Premijer lige sigurno su zadovoljni i osokoljeni dočekuju momčad Škrljeva. Gosti su za sada bez pobjede, no treba uzeti u obzir činjenicu da su već odigrali susrete sa Splitom, Zadrom i Cedevitom Junior te da ih u nastavku sezone čeka lakši raspored. Također treba reći da su izlazak iz rezultatske krize imali prije nekoliko dana kada su na svom parketu u Alpe Adria Cupu pobijedili austrijski Kapfenberg i da sigurno s puno optimizma dolaze u Draženov dom.

KK ZADAR – KK FURNIR
30. LISTOPADA 2022. U ZADRU, U DVORANI “KREŠIMIR ĆOSIĆ”, SPLITSKA 3, U 18:00 SATI.

Zadar je u ovom susretu favorit, no već se protiv Škrljeva pokazalo da je tu ulogu lako napisati na papir, a teško ostvariti na parketu. Momčad Danijela Jusupa igra s puno energije i trčanja i na taj način lomi protivnike. Furnir s druge strane dolazi vidjeti gdje je u ovom trenutku u odnosu na Zadar. Činjenica je da Dubravaši imaju dvije pobjede u HT Premijer ligi, ali i probleme sa šutom. Tko zna, možda ih baš krene u Krešinom domu.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK SPLIT
30. LISTOPADA 2022. U ZAGREBU, U ŠSD “BOŠKO BOŽIĆ PEPSI”, TRNSKO 25 A, U 18:00 SATI.

Ova utakmica ima epitet derbija kola. Obje momčadi su do sada upisale po jedan poraz i to kod kuće, Vitamini protiv Cibone, a Splićani protiv Zadra. Pobjeda bi i jednima i drugima donijela mir uoči nastavka prvenstva u kojem oba kluba očekuju puno. Ozljeda Krunoslava Simona sigurno je potresla zagrebačku momčad, no i bez njega cilj je jasan – držati se što bliže vrhu poretka. S tri Amerikanca i Dominikom Mavrom u ekipi Split je  jasno pokazuje da ove sezone želi do trofeja.

KK GORICA – KK CIBONA
30. LISTOPADA 2022. U VELIKOJ GORICI, U GSD VELIKA GORICA, RAKARSKA ULICA 19, U 18:00 SATI.

Gorica nakon četiri kola ima, pomalo neočekivano, ostvarenu tek jednu pobjedu. Cibona je nakon poraza u 1. kolu od Splita na Gripama u sjajnoj formi, unatoč činjenici da trener Josip Sesar muku muči sa slaganjem ekipe zbog ozljeda koje su se zaredale u startu sezone. Dobra vijest za navijače Cibone je oporavak Svena Smajlagića čime se povećava broj igrača u rotaciji. Trener Gorice Vladimir Krstić ima priliku protiv velikog protivnika trgnuti momčad i vratiti joj pobjednički mentalitet koji ju je krasio zadnjih nekoliko sezona. Recimo i kako je veliki broj aktualnih igrača Cibone u tom razdoblju prolazio kroz redove Gorice pa i sam trener Sesar. Sve to ovoj utakmici daje posebnu draž.