Hrvatska
Alkar ima novog predsjednika

Alkar ima novog predsjednika

Autor: Ferata.hr

Nitko drugi nije imao ni volje ni hrabrosti.

Sinjski dogradonačelnik Denis Glavan očekivano je na redovnoj Izbornoj skupštini izabran za novog predsjednika Košarkaškog kluba Alkar, čime je naslijedio Denisa Katića koji je na toj funkciji proveo osam godina, piše portal Ferata.hr

Sinjska sportska javnost još je od kraja prošle sezone s nestrpljenjem iščekivala nove ljude na čelu najpopularnijeg sportskog kolektiva u gradu. No, kako se nova sezona približavala, postalo je jasno kako nitko od “nuđenih” nije imao ni volje ni hrabrosti preuzeti odgovornost.

Takva situacija uvjetovala je nastavak rada istih ljudi na čelu s Denisom Katićem, sve do trenutka kada je dogradonačelnik Sinja Denis Glavan odlučio presjeći neuspješnu potragu za novim čelnim čovjekom i sam preuzeti vodstvo kluba, naravno, uz ostatak nove Uprave.

Denis Katić je na samom početku iznio Izvješće o radu uprave, kao i financijsko izvješće pri čemu je ukazao na podatak kako je Alkar u minusu 60 tisuća kuna, ali i to da se isti taj dug može prolongirati i na narednu godinu ako za tim bude potrebe.

“Klub je u mandatu moje Uprave ušao iz A2 u A1 ligu, igrao četiri Lige za prvaka, dao je šest reprezentativaca u raznim mlađim uzrastima, kao i trenera Damira Milačića. Ne zaboravimo ni da je i Toni Vitali kao igrač Alkara proglašen za MVP-a prvenstva. Ipak, možda smo mogli više učiniti po pitanju omladinske škole, međutim, i tu nam dosta stvari nije išlo na ruku. Novoj Upravi želim sreću u radu.”, naglasio je, između ostalog, Katić u nastavku obraćanja prisutnim skupštinarima kojih je bilo 23 od ukupno 35 članova.

Katić se također osvrnuo i na poteškoće s kojima se susretao, poput anonimnih prijava Poreznoj upravi, Sportskoj inspekciji i Odjelu gospodarskog kriminaliteta pa sve do fizičkog napada koji je pretrpio prošle godine nakon jedne domeće utakmice Alkara.

Iz prošlog saziva Uprave u novom su i dalje ostali Milan Smoljo i Damir Župić, dok su novi članovi od danas postali Šime Šimleša (dopredsjednik), Blaž Šepček, Dušan Đula, Anđelo Lovrić, Petar Tomašević, Snježana Trgovac, Ante Barać i Stipe Blajić. Tajnik je i dalje ostao Ivica Župić. U Nadzorni odbor izabrani su Mirko Kutija, Mario Vukasović i Davor Milošević. Likvidator je Damir Župić.

Nakon izbora na mjesto predsjednika, Denis Glavan je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost ljudima koji su ga birali, a uz naglasak na prvu momčad, dosta pažnje bit će usmjereno i prema omladinskom pogonu:

“Prije svega zahvaljujem se svima na izboru. Hvala i dosadašnjoj upravi, ali i svima koji su pridonijeli radu kluba. Znam da je ovo velik izazov, da je Alkar “vrući krumpir”, ali ja se ne bojim novih izazova. Mogu obećati da ću zajedno s ostalim članovima uprave učiniti sve za dobrobit Alkara. Prva momčad je u glavnom fokusu, ali jednako ćemo snažno raditi i na podizanju omladinskog pogona koji je ključan u svakom pogledu. Dogovaramo suradnju i sa susjednim Općinama koje će nam pomoći i materijalno i infrastrukturno tako da se nadam kako će Alkar svakim danom biti u sve boljem položaju.