Hrvatska
Alkar izgubio najboljeg igrača iz prošle sezone

Alkar izgubio najboljeg igrača iz prošle sezone

Autor: Paulo Sarić

Hrvat je prvo pojačanje novog talijanskog drugoligaša.

Visoki Hrvoje Vučić napustio je redove sinjskog Alkara i potpisao za novopečenog talijanskog drugoligaša Cuore Napoli. Napuljski klub je ove sezone izborio promociju u drugi razred talijanske košarke, što je službeno potvrđeno prošlog tjedna kada je utanačen modalitet isplate 120 000 eura bankovne garancije koja je potrebna za natjecanje u Serie B. Vučić je tako postao prvo pojačanje kluba s juga Italije.

Rođeni Splićanin nakon završetka srednje škole se zaputio u SAD gdje je naredne četiri sezone proveo na Valparaiso i Walsh Universityju prije nego se vratio u domovinu. Potpisao je za Zagreb, a nakon sezone u glavnom gradu Hrvatske zaputio se u Bukurešt gdje je odigrao samo osam utakmica. Uslijedio je povratak u domovinu, ovaj put u redove Zaboka. Prošlo je ljeto potpisao jednogodišnji ugovor s Alkarom u kojemu je - zasjao. Prvi dio sezone je gradio igru i samopouzdanje uz izvrsnog Amerikanca Brandona Johnsona, da bi nakon njegova odlaska preuzeo sve konce sinjske momčadi. Sezonu je na koncu završio s 16.2 koša i 5.8 skokova u prosjeku, što nije prošlo nezamijećeno kod stranih udvarača. Vučića, uz igru u reketu koju mu omogućuje visina od 211 cm, krasi i vrlo dobar šut za tri poena te bi trebao predstavljati kvalitetan oslonac ambicijama napuljske momčadi.

Dodajmo da je Napoli zainteresiran za još jednog hrvatskog igrača – Ivicu Radića. Splićanin koji je karijeru izgradio preko Kvarnera i Zagreba u posljednje je dvije godine promijenio dosta kubova u Italiji, gdje si je izgradio ime u drugoligaškoj konkurenciji, tako da nije isključeno da naredne sezone čitamo vijesti o hrvatskom centarskom paru podno Vezuva.