Hrvatska
Alkar: Kako je predsjednik u ostavci doveo trenera

Alkar: Kako je predsjednik u ostavci doveo trenera

Autor: Ferata.hr

Alkar je prevažan i Alkar nije mogao više čekati.

Nakon što je predstavljen novi trener Alkara, Domagoj Kujundžić, predsjednikom Denis Katić pojasnio je za portal Ferata.hr situaciju u kojoj on kao predsjednik u odlasku bira novog trenera i to nekoj novoj Upravi koja tek treba biti birana…

Prilično zbunjujuće zvučao je poziv na konferenciju za medije od strane Denisa Katića i to s ciljem da predstavi novog trenera. Dosadašnji i još uvijek aktualni predsjednik Katić, koji je Alkara vodio osam godina, već je ranije najavio odlazak s te pozicije pa je stoga cijela ova situacija dodatno dobila na zanimljivosti. Na pitanje je li izbor i predstavljanje trenera naznaka kako se predomislio i kako će nastaviti kao predsjednik kluba, Katić je rekao: 

“Kako sam i kazao na kraju protekle sezone, moj mandat na čelu kluba je završen i ne mislim se kandidirati na predstojećoj Skupštini. Razlog zbog kojeg smo se ja i Uprava angažirali oko pronalaska novog trenera jest zamolba čelnih ljudi grada da pomognemo u ovom prijelaznom razdoblju i da klub krene s popunom momčadi i pripremama za novu sezonu. Svako daljnje odugovlačenje ne bi bilo dobro i tu smo se stavili na raspolaganje.” 

Katić je otkrio kako je aktualna vlast njemu i njegovoj Upravi nudila nastavak suradnje, ali odluka o odstupanju ostala je nepromijenjena: 

“Radili smo kako smo mislili da je najbolje za klub, kako u proteklom razdoblju, tako i prilikom traženja novog trenera. Imali smo ponudu da nastavimo raditi, ali mi smo se zahvalili i rekli da ćemo biti na raspolaganju isključivo do trenutka kada će se predstaviti neki novi ljudi, odnosno do sazivanja Skupštine. Koliko će to trajati teško je reći, ali nadam se da neće biti duže od mjesec ili dva.” 

Kako je nadalje kazao Katić, Izvršna vlast bila je upućena u svaki korak i tu su imali apsolutnu podršku:

 “Imali smo podršku Izvršne vlasti, prvenstveno dogradonačelnika Denisa Glavana i sve smo radili uz dogovor tako da tu nije bilo soliranja s ničije strane. Takav je politički trenutak. Alkar je prevažan i Alkar nije mogao više čekati. Vjerujem da smo dobro birali, da trener Kujundžić ima sve reference za ovaj posao. Nije nevažno spomenuti i kako je njegov angažman u potpunosti u skladu sa Zakonom o sportu, a vezano uz posjedovanje svih trenerskih licenci potrebnih za ovaj rang natjecanja.” Na pitanje kako komentira odlazak većeg broja igrača iz kluba, mahom domaćih, Katić je kazao:

 “Igrači su odlazili iz nekoliko aspekata. Jedan je da su bili dobri pa su zainteresirali druge klubove koji su im mogli ponuditi više. Drugo je da su se odlučili za odlazak u sredine koje nude bolje uvjete za razvoj i s manje pritiska, a neki možda imaju i osobne razloge. Kako je prošle godine bilo 10 od 12 igrača iz našeg kraja, nadam se da će tako biti i ubuduće.” 

“Bilo je tu financijskih dubioza vezanih uz neizglasavanje proračuna, ali Uprava se snalazila kako je znala i umjela. Naravno, na Skupštini ću podnijeti detaljno izvješće i nadam se da će konačna bilanca biti oko pozitivne nule.”, dodao je Katić.

Priliku da se zahvali Denisu Katiću nije propustio niti dogradonačelnik Denis Glavan koji je potvrdio gore navedene izjave: “Nadali smo se da bi dosadašnja Uprava mogla nastaviti svoj posao za koji smatram da ga je obavljala odlično proteklih osam godina, ali odluka o odlasku ostala je i dalje. Zamolili smo dosadašnju Upravu da pripremi klub za novu sezonu i da upravlja dok ne pronađemo ljude koji će biti spremni preuzeti kormilo. Alkar je uz Junaka jedan od najbitnijih faktora sportskog dijela grada i izuzetno nam je stalo da i dalje nastavi s dobrim rezultatima. Vjerujem da će novi trener, koji se dokazao u radu s mladim igračima, dati novu dimenziju i da će biti uspješan kao i njegov prethodnik.”