Hrvatska
Alkar na pragu iznenađenja, Cibona se izvukla uz obilje slobodnih bacanja

Alkar na pragu iznenađenja, Cibona se izvukla uz obilje slobodnih bacanja

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Cibona

Alkar pao junački.

Sjajna tricaška večer Alkara je dovela na prag senzacije protiv Cibone, ali na kraju se domaćin doslovno izvukao zahvaljujući nestvarno velikom broju slobodnih bacanja u trenutcima kada je bio potpuno bezidejan, piše portal Ferata.hr. 

Cibona – Alkar 99:88 (28:25, 27:22, 27:19, 17:22)

Zagreb – KC Dražen Petrović
Suci: Martin Vulić, Bojan Kruljac, Krešimir Anzulović

Cibona: Radovčić (11), Planinić (22), Marić (4), Novačić (14), Prkačin (14), Gnjidić (8), Branković (2), Drežnjak (16), Markota, Nakić (8).

Alkar: Brocić, Echols (24), Granić (13), Mandalinić (9), Kučan (17), Putnik (5), Varence (4), Tomašević, I. Vučić (4), H. Vučić (12), Zukanović.

Cibona je poslije izjednačenih uvodnih minuta dodala gasa te ostvarila prednost od 15:5, a jednaka razlika bila je i nakon nove dvije minute igre. No, tada je krenula nestvarna tricaška kanonada sinjske momčadi, čak šest su ih pogodili u preostale tri minute i prvu četvrtinu zaključili s minus tri.

Cibona je pokušavala ponovno stvoriti osjetniju prednost, ali Alkar se nije dao pa je u 15. minuti stigao i na minus jedan, međutim, domaćin je na poluvrijeme ipak odnio sedam koševa viška.

U trećem periodu Cibona je naoko trasirala put prema pobjedi, Alkar u tom trenutku nije mogao pratiti nametnuti ritam pa se shodno tome i razlika na semaforu povećavala.

Alkar je zaostajao 16 razlike nakon 30 minuta igre, utakmica je praktički bila zaključena, ali potom je sinjska momčad nestvarno dobro odigrala na početku četvrtog perioda te stigla na svega minus šest.

Utakmica je time ponovno postala otvorena, Alkar je izgledao sjajno pa je minutom odmora domaći trener pokušao prekinuti sinjski nalet. Već minutu poslije, točnije u 47. minuti, semafor je pokazao tek pet koševa razlike, nakon čega je “Cibona” uz nepreglednu seriju slobodnih bacanja spriječila senzaciju.

Tricaška rapsodija Alkara na kraju je zaključena s čak 14 pogodaka od svega 20 pokušaja, što je nestvarno dobro ostvarenje koje nažalost nije do kraja nagrađeno.