Hrvatska
Alkar nakon 29 godina srušio Cibonu u Sinju!

Alkar nakon 29 godina srušio Cibonu u Sinju!

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto

U Sinju se noćas neće spavati

Poslije 29 godina čekanja, od 4. ožujka 1995. godine, ponovno je pala Cibona u Sinju, a ukupno treći put jer još se dobro sjećamo i onog slavlja u Zagrebu iz prosinca 2021. Od prve do zadnje minute Alkar je bio bolja momčad koja u niti jednom trenutku nije izgubila kompas i koja je suvereno došla do velikog “skalpa", piše Ferata.hr

Alkar – Cibona 73:62 (20:11, 20:23, 13:8, 20:20)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 500
Suci: Josip Jurčević, Roko Hordov, Denis Bajramović

Alkar: Alok 12, Brocić 3, Anderson 14, Blatančić 10, Nazor, Matulina 3, Boban 3, Marčinković 11, Gurley 5, Tomašević, Vučić, Jukić 12.

Cibona: Radovčić 10, Perasović 4, Majcunić 10, Pavković 4, Crnogorac, Aranitović 14, Ferderber, Krizmanić, Katanović 6, Kujundžić, Bundović 14.

Kakvih deset minuta je odigrao Alkar na otvaranju utakmice protiv Cibone. Apsolutno fantastična obrana u potpunosti je “dezorijentirala” goste koji su se zabijali u reket i tražili situacije koje su bile osuđene na propast. S druge strane parketa igrači Alkara su kažnjavali iz svih pozicija, a šlag na tortu bila je trica Brocića sa zvukom sirene, što je sinjskoj momčadi donijelo plus devet (20:11).

U jednakom, pa još i jačem ritmu, Alkar je nastavio i nakon povratka s prvog mini odmora. Poslije tehničke Bundoviću u 17. minuti Alkar je stigao do velikih plus 14, na što je Cibona reagirala serijom trica, a svoje dobre minute Zagrepčani su naplatili i stigli do samo minus pet. Stao je Alkar u tim trenutcima, ali trica Matuline sjela je u pravo vrijeme. Naivna greška i izgubljena lopta na kraju koštali su Alkara i bolje prednosti od šest koševa, koliko je bilo na poluvremenu (40:34).

S dosta grča obje su momčadi ušle u drugo poluvrijeme, a prvi je “radnu temperaturu” uhvatio Alkar i brzo primorao goste na minutu odmora pri rezultatu 46:36 u 25. minuti. Alkar ovog puta nije dozvolio da se gosti lako vrate u završnici četvrtine, grizao je u obrani na granici faula pa je kraj trećeg perioda dočekao s 11 koševa prednosti (53:42).

Zaprijetila je Cibona na otvaranju četvrte četvrtine s dvije brze trice, no Alkar je imao spreman odgovor i nije se tek tako dao. Kako se nervoza, prigovaranje i neprimjereno gestikuliranje kod Bundovića nastavilo i nije jenjavalo tako je u 33. minuti poslan na tuširanje. Zasluženo! A mogao je i ranije.

Prava ludnica nastala je poslije trice Marčinkovića za plus 15 u 33. minuti, ali tu nije bio kraj velike sinjske večeri. Nastavili su domaći letjeti na krilima publike i brzo stigli i do plus 19, koliko je bilo šest minuta prije kraja. Istina, Alkar je potom malo prerano zaključio utakmicu, Cibona je brzo tricama prepolovila zaostatak, ali na kraju nedovoljno da bi istinski dovela u pitanje pobjedu sinjske momčadi.

Standings provided by Sofascore