Hrvatska
Alkar nakon produžetka slavio protiv Šibenke

Alkar nakon produžetka slavio protiv Šibenke

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto

16 poena Echolsa u produžetku.

Nakon prave drame i produžetka Alkar je upisao pobjedu nad Šibenkom. A baš su gosti imali inicijativu u većem dijelu utakmice, bježali i preko deset koševa viška, ali završnica je otišla na stranu domaćih koji su prvo “krvavo” osigurali produžetak u kojem je briljirao Echols s nevjerojatnih 16 ubačaja, izvještava portal Ferata.hr.

Alkar – Šibenka 112:102 (24:28, 22:27, 22:18, 21:16, 23:13)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo.
Suci: Martin Vulić, Leo Roglić, Roko Hordov

Alkar: Brocić (20), Echols (31), Granić (2), Mandalinić, Kučan (13), Putnik, Varence (25), Tomašević, I. Vučić (8), H. Vučić (13), Zukanović.

Šibenka: Freeman (21), Šarić, Živković, Bašić (10), Antić, Klarin, Miković (25), Pleadin, Vlaić, Širko (31), Jurković (6), Andabaka (9).

Nije Alkar dobro otvorio, Šibenka je lako probijala obranu i lakoćom zabijala zicere na polaganju. Nezaustavljivi su bili Širko i Miković pa je Šibenka imala i deset viška u četvrtoj minuti, ali Alkar se na krilima Kučana, koji je u kratko vrijeme postigao tri trice, vratio u igru. No, bilo je to privremeno, ponovno su gosti postali prebrzi za domaću obranu i ponovno se odvojili, ali ipak padaju u završnici i na prvi mini predah odnose tek plus četiri (24:28).

U 13. minuti Alkar je košem Echolsa prvi put došao u vodstvo, nešto kasnije je imao i plus pet, ali novo “krizno” razdoblje brzo je prednost preselilo na stranu gostiju. Obrana Alkara bila je neprepoznatljiva i tu su ležali svi domaći problemi, a igrači Šibenke bili su na razini zadatka i uzimali ponuđeno te na odmor otišli s plus devet (46:55).

Imala je Šibenka početkom nastavka i 11 viška, ali serijom 7-0 Sinjani se vraćaju, Brocić je odradio dobru rolu, međutim, najbliže što se Alkar u trećoj četvrtini približio bilo je minus tri u nekoliko navrata, dok je uoči četvrtog perioda igre semafor pokazivao 68:73.

Alkara je u priključku držao Brocić, pogodio je dvije trice kojima je spriječio goste da možda i prelome u ranoj fazi. Bilo je tu prilike i za potpuni priključak, ako ne i preokret, ali serija ispucanih trica bila je neuspješna. Ipak, neizvjesna završnica nije izostala.

Minutu i pol prije kraja tricom Varencea Alkar je stigao na minus jedan, Andabaka je bacanjima vratio na plus tri, da bi u narednom napadu Varence izborio namjernu te ponovno spustio na minus jedan. Lopta sa strane stigla je do Brocića koji polaže za minimalnu prednost Alkara, na minutu i deset sekundi do kraja.

Freeman je odgovorio tricom, a Varence na drugoj strani donio poravnanje. Posljednji napad pripao je gostima, Širko je uzeo loptu i imao 20 sekundi, ali nije uspio pogoditi za pobjedu, što je značilo produžetak.

Pravu simultanku odigrao je Echols u prve dvije minute, zabio je osam koševa u nizu za istu toliku prednost Alkara, a nešto kasnije je pogodio još jednu tricu kojom je anulirao onu koju je netom prije pogodio Bašić te se ukupno zaustavio na 15 koševa u tih pet minuta, čime je utabao put Alkarovoj pobjedi.

Statistika utakmice.