Hrvatska
Alkar ponovno izašao u susret Zadranima: Vidimo svoju priliku

Alkar ponovno izašao u susret Zadranima: Vidimo svoju priliku

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaška fešta u Sinju

Poslije nešto više od tri tjedna pauze na sinjski parket vraća se HT Premijer liga u kojoj Alkar dočekuje Zadar…

Alkar je i ovog puta izašao ususret jednom ABA-ligašu i pristao na dvoboj ponedjeljkom, jer Zadar je u subotu navečer igrao u Podgorici protiv Budućnosti. Tu utakmicu je momčad Danijela Jusupa izgubila iako je imala i plus 16 u jednom trenutku, tako da će i faktor umora biti prisutan kod gostiju, piše portal Ferata.hr

Do kraja osnovnog dijela prvenstva Alkaru su preostala još dva kola, uključujući ovaj susret protiv Zadra, a već za vikend sinjski košarkaši će put Zagreba u goste Cedeviti Junior. Situacija u donjem dijelu poretka je potpuno nepredvidiva, društvo od pet klubova stisnulo se u jednu pobjedu razlike, stoga nas očekuje uzbudljiva utrka za opstankom.

Zadar je favorit, ali daleko od toga da Alkar nema što tražiti u ovom susretu. Naime, nije da je Zadar briljirao baš u svakoj utakmici u HT Premijer ligi, neke je izvlačio doslovno u zadnji trenutak, tako da vjera u iznenađenje uvijek ostaje kao realna opcija.

Susret je najavio trener Alkara Luka Bujas:

“Zadar ove sezone igra jednu dobru košarku, rezultatski puno bolje nego se to uoči sezone očekivao i jedna od najboljih momčadi u državi. Mi smo u proteklom razdoblju odigrali tri prijateljske utakmice u kojima smo malo više prilike dali igračima s manjom minutažom, uveli smo i neke nove stvari u našu igru i pokušavali se što bolje pripremiti za posljednja dva kola ovog dijela prvenstva, kao i za početak Lige za ostanak.”

“Zadar je favorit, ali mi želimo pružiti što bolju predstavu i da pokažemo da je ovo naš domaći parket i da se bodovi ovdje ne osvajaju lako. Zadar je odigrao odlično u Podgorici i neće imati previše vremena za pripremu ove utakmice, tako da i tu vidimo svoju priliku. Za utakmicu zbog ozljede neće konkurirati Putnik, dok je ostatak momčad spreman.”, dodao je.

Utakmica se igra u GSD Ivica Glavan Ićo s početkom u 18 sati.