Hrvatska
Alkar posustao u samoj završnici, Bundović povukao Cedevitu do pobjede

Alkar posustao u samoj završnici, Bundović povukao Cedevitu do pobjede

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić/KK Cedevita Junior Photo: AB foto digital

U posljednjih pet kola Alkari imaju omjer 1-4, dok mladi Vitamini imaju 4-1.

Vrlo dobru utakmicu odigrao je Alkar protiv Cedevite Junior, imao je veći dio utakmice prednost koja se penjala do 12 razlike, ali u najvažnijim trenutcima presudila je individualna kvaliteta gostiju koji su u infarktnoj završnici izvojevali pobjedu, javlja Ferata.hr. Dobar dojam, nažalost, ovog puta sinjskoj momčadi neće vrijediti puno…

Alkar – Cedevita Junior 82:85 (29:22, 21:19, 21:26, 11:18)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 100
Suci: Josip Jurčević, Leo Roglić, Denis Bajramović

Alkar: B. Jurela, Mastelić, Gizdavčić (9), Putnik, Krstanović (2), Lukačić (3), Šarić (8), Tomašević, Vučić (10), Jukić, McGlynn (22), Gilbert (28).

Cedevita Junior: Ogrizović, Radović (2), Kučić (3), Filipović (28), Bundović (20), Serdarušić (4), Miličević (5), Šabić (6), Bošnjak (4), Planinić, Zanki, Batinić (13).

Sam početak utakmice bio je obostrano šuterski izuzetno potentan, s tim da je prva posustala Cedevita pa je Alkar na krilima raspucanih Gilberta i McGlynna u šestoj minuti pobjegao na osam razlike uz podatak da je u međuvremenu promašio sva četiri bacanja. Tri minute poslije nova trica Gilberta odvela je domaće i do 11 koševa viška, dok je nakon punih deset minuta rezultat bio 29:22.

Dobra serija gostiju na početku drugog perioda sinjski plus je otopila na dva koša, ali vrlo brzo je uslijedio odgovor za novih plus devet. Dosta čvršće se zaigralo u vremenu do poluvremena, Cedevita se preko Bundovića ponovno približila, međutim, tada se probudio Gizdavčić i s dvije vezane trice odbio napad gostiju, a treći put na devet viška je dignuo super raspoloženi Gilbert koji je u prvih 20 minuta zabio impresivnih 21 uz šut 9-11 (50:41).

Odlična napadačka igra Alkara se nastavila i u nastavku utakmice, a trica McGlynna iz 25. minute značila je plus 12 (64:52). No, tada je uslijedilo nekoliko “sušnih” minuta kos sinjske momčadi, Cedevita je zabila nekoliko teških šuteva i serijom 10-0 uhvatila priključak, a vrlo brzo je uslijedio i preokret.

Igrala se 32. minuta kada je Serdarušić pogodio za minimalnu prednost zagrebačke momčadi, da bi u napadu iza Bundović tricom prisilio Krstića da pozove minutu odmora. Tada su se stvari malo zaoštrile, napadi su prestali isporučivati, što je za posljedicu imalo gotovo četiri minute bez ubačaja s obje strane. Sušu je prekinuo McGlynn tricom za sada sinjsko vodstvo, a odmah je uzvratio istom mjerom večeras fantastični Filipović.

Tri minute prije kraja rezultat je bio poravnat, baš kao i minutu i 45 do kraja, poslije obostrano pogođenih trica. Trica Bundovića ponovno vodi Cedevitu do plus tri, sada 50 sekundi prije završetka, nakon čega McGlynn promašuje za tri. Alkar se u narednom napadu gostiju uspio obraniti, McGlynn je zaradio bacanja, jedno pogodio, za minus dva, devet sekundi do kraja. Brzi prekršaj na liniju je poslao Bundovića koji također pogađa jedno, što daje priliku Alkaru za eventualan produžetak, međutim, šut za tri Vučića nije bio precizan i pobjeda je otišla Cedeviti.

Trener Alkara Vladimir Krstić:

“Čestitam Cedeviti koja je imala tu dodatnu snagu na kraju. Kontrolirali smo utakmicu 32-33 minute, oni su se potom vratili i na kraju je odlučila možda ta jedna lopta koja je pobjedu odnijela na njihovu stranu. Po meni je ključan trenutak bio kada su na minus deset oni uhvatili dva napadačka skoka i potom pogađali trice.”

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Prije svega, mislim da je bila dobra utakmica. Pohvalio bih ekipu Sinja i novog trenera, koji je donio dosta stvari i unio svježine i samopouzdanja u svoje igrače. Bila je dosta teška utakmica. Mislim da ne bi i da je otišlo na njihovu stranu bilo nezasluženo. Gilbert je večeras odigrao sjajnu utakmicu. McGlynn također stvarno sjajno. Mislim da im je Krstić stvarno donio neko samopouzdanje, na momente su igrali fantastično i doista dobro. Vidi se da su imali tri tjedna da treniraju. Ja mogu čestitati svojim momcima. Bili smo sabrani i koncentrirani. Mislim da je Filipović odigrao stvarno sjajno utakmicu. Povukao nas je i Bunda sa svojim iskustvom, a da ne zaboravim i sve ostale koji su dali doprinos, prije svega obrambeno. Bilo je grešaka, no uvijek je u Sinju teško igrati i dobiti. Košarkašima Sinja želim puno sreće u nastavku jer ih čeka teška borba za svaku utakmicu i to je to. Mislim da je bila dobra utakmica za gledati. Tko god je došao nije požalio."

Filip Bundović, krilni centar Cedevite Junior: "Uspjeli smo pobijediti. Stvarno bih htio čestitati Alkaru na odličnoj partiji. Jedan dobar dio utakmice igrali su bolje, ali smo mi na kraju uspjeli pobijediti. Idemo sad dalje, probati skupiti što više pobjeda i imati što bolji plasman prije playoffa."