Hrvatska
Alkar povezao dvije pobjede i gurnuo DepoLink Škrljevo na dno poretka

Alkar povezao dvije pobjede i gurnuo DepoLink Škrljevo na dno poretka

Autor: KK DepoLink Škrljevo Photo: AB foto digital

Fešta u Sinju

U utakmici koja „život“ znači, susretu 5. kola HT Premjer Lige za ostanak, Alkar je pred ispunjenom dvoranom Ivica Glavan – Ićo u Sinju pobijedio  DepoLink Škrljevo 89:74 i došao do osme prvenstvene pobjede, gurnuvši goste na posljednje mjesto na ljestvici.

DepoLink Škrljevo bolje otvara utakmicu te nakon nepune dvije minute utakmice ima plus sedam 7:0.  Precizni su bili Luka Barišić, Robert Kujundžić i Martin Jelić za tri. 

No, Alkar se brzo vraća, pa u 5' minuti dolazi u vodstvo 9:8 nakon što je za dva pogodio Ivan Svalina. Sijede minute domaćina koji sa tri trice u nizu dolaze na plus 10 u 8' pri rezultatu 22:12. Za tri su pogađali Mirko Jukić, Hrvoje Vučić i Aaron Tai Bibbs. Trener Zelenih Damir Rajković tada zove minutu odmora i uvodi Griffina Rammea koji sa sedam koševa u nizu od čega jedna trica, smanjuje na minus pet 24:19. Ipak, Alkar na mali odmor odlazi prednošću 27:19 nakon što je tricu pogodio Ivan Svalina.

Gosti iz Škrljeva uspjeli su smanjiti na minus četiri 27:23 na početku druge četvrtine, ali Alkari uzvraćaju sa dvije trice u nizu Lovre Bašića i odlaze na plus dvanaest 42:30. Zahvaljujući Bašiću, koji je sa 14 postignutih koševa u drugoj četvrtini, od čega četiri trice, domaćin  je imao i plus petnaest 42:27 u 18'. Na veliki se odmor otišlo prednošću domaćina 45:36. Najučinkovitiji kod Alkara u  prvom poluvremenu bio je Bašić sa 15 postignutih koševa, dok se kod DepoLink Škrljeva Ramme zaustavio na 10.

Nastavak utakmice u znaku je stalnog vodstava Alkara koji je održavao prednost od deset do dvanaest razlike, da bi u 28' imali i plus osamnaest 62:44. Razigrali su se Svalina i Ivan Vučić, pa na isteku tridesete minute Sinjani imaju prednost 64:49.

Gosti su u 33' uspjeli doći na minus osam 66:58 i tu su praktički stali. Domaćin je do kraja uspio držati prednost za konačnu pobjedu.

Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač DepoLink Škrljeva Derryck Thorton sa 21 postignutim košem, dok se kapetan Alkara Hrvoje Vučić zaustavio na 19.