Hrvatska
Alkar s Maliganima na tribinama proslavio pobjedu u Zaboku

Alkar s Maliganima na tribinama proslavio pobjedu u Zaboku

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto

Egal s Dinamom na strani, pobjede protiv Gorice i Zaboka... Ništa nije slučajno

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Alkar, ovog puta na gostovanju u Zaboku gdje je u uzbudljivoj završnici slavio protiv domaćina, ponovno odigravši sjajno drugo poluvrijeme s naglaskom na treću četvrtinu u kojoj su suparnike ostavili na svega osam koševa. Druga pobjeda, prva gostujuća i na kraju pjesma s Maliganima na tribinama, piše portal Ferata.hr

Furiozan početak Zaboka i vodstvo od 8:0 Alkar je poništio serijom od devet koševa uz dvije pogođene trice, nakon čega se nastavilo koš za koš. U sedmoj minuti domaćin bježi na plus sedam, ali završnica četvrtine ide na stranu sinjske momčadi koja smanjuje na minus dva (23:21).

Alkar je sredinom druge četvrtine zapao u probleme, šut je u potpunosti stao, pa je Zabok na krilima Tomasa i Kučana u 15. minuti stigao do plus 12. No, drugih pet minuta bila je “druga pjesma”. Seriju od 11-0 Alkara započeo je Tomašević s ubačajem za dva, Brock je potom dodao 3+1+3, a sve je zaključio Jukić s dva koša za samo minus jedan. Imao je Alkar i napad za potpuni preokret, ali Zabok se othrvao i na poluvrijeme odnio pet koševa viška (47:45).

Odlično otvaranje drugog poluvremena Alkaru je donijelo potpuni preokret, Brock je pogodio tricu za plus dva. Alkar tu nije stao, zatvorio je sve prilaze svom košu, pogađao u napadu, da bi tricom Svaline i polaganjem Brocka stigao i do devet koševa plusa u 17. minuti (53:62). Minutu prije kraja Lisica je ubačajem za tri podigao na okruglih plus deset (55:65), što je bio i rezultat poslije 30 minuta igre. Koliko je Zabok bio podređen govori i rezultat treće četvrtine od 8-23.

Neobjašnjivo loše je Alkar ušao u četvrti period, Zabok je došao na minus šest uz priliku i za manje, ali nije prošao, da bi potom Jukić iz kuta zabio strašno važnu otvorenu tricu. Bio je to prvi koš Alkara u posljednjem periodu, nakon više od tri minute igre. Na sve to je Brock nanizao pet koševa i prednost Alkara digao na plus 14 u 35. minuti (59:73) te tako doveo svoju momčad na prag pobjede.

Zabok se nije dao tek tako, serijom 7-0 je ponovno vratio nadu u preokret, ali tada se diže Svalina i tricom vraća na deset viška. Na pogon Garretta Zabok se vratio na minus pet, uz to je promašio i dva napada za potpuni priključak na dvije minute prije kraja. Iz trećeg pokušaja Zabok je uspio, Kučan je 40 sekundi do kraja pogodio za minus tri, a Jacović jedno bacanje za minus dva, na 20 sekundi do kraja.

Penal završnica bila je na strani Alkara, Lisica je pogodio jedno, domaći u skoku loptu izbacili u aut pa napravili brzi prekršaj na Brocku koji pogađa oba bacanja za plus pet i time lomi ovaj susret.

Alkar u četvrtom kolu ide u goste Furnir Dubravi.

Zabok – Alkar 75:80 (23:21, 24:21, 8:23, 20:15)

Zabok – Gradska dvorana. Gledatelja: 100
Suci: Nikola Perlić, Marko Stanković, Andrea Đuraki

Zabok: Martinko, Kučan (18), Tomic (1), Lukačić, Črnjević, Stipaničev (10), Tomas (17), Bašić, Prskalo (9), Antonić, Garrett (16), Jacović (4).

Alkar: Vojedilov, Putnik, Polutak (11), Kovač (2), Svalina (6), Tomašević (10), Vučić (2), Jukić (6), Brock (29), Lisica (14).