Hrvatska
Alkar se ponovno s ruba ponora izvukao preko najboljih

Alkar se ponovno s ruba ponora izvukao preko najboljih

Autor: Ferata.hr Photo: AB foto digital

Kada je najviše trebalo, Alkar je pokazao pravo lice i vrlo uvjerljivo slavio protiv Adria Oil Škrljeva…

Na rano vodstvo Škrljeva od 8:4, Alkar je odgovorio serijom koševa kapetana Vučića, a kad se na njega nadovezao i Louisere, gosti su se brzo suočili s dvoznamenkastim zaostatkom koji je nakon deset minuta iznosio 12 (25:13), izvještava portal Ferata.hr

Alkar se potpuno nametnuo u reketu, vidljiv je bio veliki motiv kod igrača da pokažu kako raniji porazi nisu bili realna slika. Tako je sredinom druge četvrtine semafor pokazao čak 18 razlike, ali do odlaska na odmor i Riječani se bude, pogađaju dvije trice i smanjuju na po njih prihvatljivih minus 11.

Serija 7-0 Alkara na otvaranju drugog poluvremena u potpunosti je razoružala Škrljevo, a osjetilo se to i u narednim minutama u kojima je prednost sinjskih košarkaša nastavila rasti, najviše do 27 razlike, koliko je bilo u 27. minuti.

Alkar do kraja nije dozvolio gostima da previše ublaže poraz, a na kraju je rezultat zaključen s 23 koša viška. Bit će ovo nesumnjivo velika injekcija samopouzdanja za igrače Alkara koje za vikend očekuje gostovanje u Zagrebu kod Furnira.

Alkar – Adria Oil Škrljevo 88:65 (25:13, 23:24, 23:11, 17:17)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 200
Suci: Leo Roglić, Karlo Mirčeta, Denis Bajramović

Alkar: B. Jurela, Louiserre (14), Mastelić (3), Gizdavčić (2), Putnik, Krstanović (8), Lukačić (4), Šarić (9), Tomašević (13), Vučić (18), McGlynn (10), Lisica (7).

Adria Oil Škrljevo: Stojanović, Jelenković (13), Vucić (2), Kostić, Rajčić (17), Šajin (8), Ćošić, Zovko (16), Vrgoč (9).

Standings provided by SofaScore LiveScore