Hrvatska
Alkar se protiv Bosca nada trećoj gostujućoj pobjedi

Alkar se protiv Bosca nada trećoj gostujućoj pobjedi

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Furnir Dubrava

Dvorana Boško Božić Pepsi - 18 sati

Poslije neugodnog poraza na domaćem terenu od Šibenke Alkara već u srijedu očekuje novi prvenstveni dvoboj. Ovog puta sinjska momčad će put Zagreba u goste Boscu, na svoje već četvrto gostovanje u šest kola…

Serija od tri pobjede prekinuta je uvjerljivim porazom od Šibenke, ali dobar dojam u uvodnom dijelu prvenstva i dalje je prisutan pa se u goste ide s mišlju o trećoj pobjedi u gostima, piše portal Ferata.hr.

“Igramo protiv nove momčadi u ligi. Bosco je momčad koja je spoj mladosti i iskustva. Najveća prednost im je što su dugo vremena zajedno na okupu. Moramo što prije zaboraviti poraz protiv Šibenke te usmjeriti fokus na ovu utakmicu. Uz puno želje i motiva idemo po pobjedu., kazao je Ivan Svalina za službene klupske stranice.

”Bosco uistinu jest sve što je Svalina naveo, nimalo lagan suparnik koji je, istina, do sada ostvario tek jednu pobjedu, međutim, treba znati i da je u prošlom kolu poražen tek nakon produžetka u Zaboku i da definitivno njegova forma ide uzlaznom putanjom. Alkar, dakako, ima neke svoje računice što se ove utakmice tiče. Naime, nakon Bosca Alkaru predstoje uglavnom ogledi s velikanima, stoga bi eventualna pobjeda u dvorani koja nosi ime Pepsija Božića bila zlata vrijedna. Oprezan, ali i optimističan, uoči ovog dvoboja bio je trener Luka Bujas koji nam je rekao: 

“Čeka nas jedna teška utakmica protiv dobro posložene momčadi čija su osovina iskusni igrači poput Krapića, Kature, Primorca i Babića. Na nama je da dobro analiziramo prošlu utakmicu, da shvatimo gdje smo griješili i da to svedemo na minimum u ovoj koja slijedi.” 

“Mi smo protiv Šibenke napravili 13 osobnih pogrešaka, a tako se ne može igrati s jednim ozbiljnim protivnikom. To je jedna od stvari koje nam se nesmiju ponoviti. Trebamo također podignuti našeg Amerikanca Brocka, igrati čvršće u obrani i timski u napadu. Ovo je bitna utakmica, jer imamo seriju teških utakmica. Dat ćemo sve od sebe i još jednom hvala našim navijačima što nas prate iz utakmice u utakmicu.” 

Utakmica šestog kola Bosco – Alkar igra se u Zagrebu (Trnsko, ŠSD Boško Božić Pepsi) u 18 sati.