Hrvatska
Alkar se skoro sam pobijedio, na kraju ipak dva boda na kontu

Alkar se skoro sam pobijedio, na kraju ipak dva boda na kontu

U 28. minuti bilo je +20 za Sinjane...

Gotovo je nevjerojatno u kakvu se nevolju Alkar doveo protiv Furnira nakon što je u 28. minuti imao plus 20. Činilo da je tu priči kraj, ali tada je sve stalo s domaće strane, gosti kreću u seriju od 16-0, hvataju priključak i minutu i pol prije kraja stižu na minus dva uz otvoren šut za potpuni preokret, piše portal Ferata.hr.

Alkar – Furnir 94:89 (30:18, 25:23, 19:22, 20:26)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Bez gledatelja.
Suci: Josip Radojković, Denis Bajramović, Dino Vukušić

Alkar: Brocić (13), Jurela, Echols (17), Pralija (8), Mandalinić (9), Kučan (24), Putnik, Varence (11), Tomašević, I. Vučić (10), H. Vučić (2), Zukanović.

Furnir: Vlahovec, Prelec, Cvitanović, Pandurić (6), Perić (13), Buovac (9), Jelenek, Majić (17), Smolić (13), Brzoja (21), Jerković (3), Branković (7).

Alkar je od prve minute nametnuo svoj tempo, vrlo brzo ostvario je prednost od 8:1, ali uz podatak da je pritom promašio čak pet slobodnih bacanja. Već u sedmoj bilježe domaći i plus devet, ali uslijedio je tada pad Alkara, što je nekako bila i priča koja se protezala kroz cijelu utakmicu.

Alkar je tako u dva navrata stizao i do viška od 17 minuta, dosta je bilo raspoloženih igrača u domaćim redovima, dok su s druge strane jedini probleme u tom periodu radili Brzoja i Majić.

Krajem druge četvrtine Furnir je serijom 8-0 stigao na minus devet, ali brzo su stvari vraćene u “normalu” ubačajima Mandalinića i Echolsa, pa je Alkar na odmor otišao uz visokih 55:41.

Vrlo brzo nakon povratka s odmora Alkar je lako odjurio do plus 20 (74:54), uz odličnu pucačku formu Kučana, no kako se treća četvrtina bližila kraju nastavila se spomenuta oscilacija iz prvog dijela i nestvarno loših šest minuta.

Alkar upada u seriju loših odluka, a gosti se vraćaju u igru serijom od nevjerojatnih 16-0 i stižu početkom četvrtog perioda na svega minus četiri (74:70). Tricu tada pogađa Echols, gosti uzvraćaju s dva koša, da bi potom Brocić vezao dvije trice i odveo Alkar na plus 11, pet minuta prije kraja.

Mukama po Alkara tu ipak nije bio kraj. Gosti se ponovno vraćaju i minutu i pol do kraja košem Buovca stižu na minus dva uz neometan pokušaj za tricu Majića, manje od minutu prije kraja za potpuni preokret. Nije ušlo, imat će za čim žaliti krilo Furnira, jer s druge strane je zabio Kučan za 90:86, nakon čega su Echols i Brocić s linije za bacanja riješili pitanje pobjednika.

Statistiku možete pogledati ovdje.