Hrvatska
Alkar se ugasio nakon 15 minuta

Alkar se ugasio nakon 15 minuta

Slavlje Splita u Sinju.

Alkar je i drugi put ove sezone uvjerljivo poražen od Splita. Bila je to utakmica koja je iz perspektive sinjske momčadi trajala nešto više od 15 minuta, kada su gosti ne osvrći nezadrživo odjurili naprijed i tako lako upisali nove prvenstvene bodove, javlja portal Ferata.hr.

Alkar – Split 68:95 (24:29, 16:27, 15:21, 13:18)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 500
Suci: Tomislav Hordov, Martin Vulić, Roko Hordov

Alkar: Brocić (5), B. Jurela (2), Neal (11), I. Jurela (4), Kučan (5), Marić (9), Tvrdić (6), Tomašević, Vučić (9), Wembi (14), Jukić, Jacović (3).

Split: Perković (12), Washington (2), Rebić, Kedžo (6), Gabrić (15), Gizdavčić, Runjić (2), Marčinković (16), Kovačevič (9), Vrgoč (7), Morris (14), Vranković (12).

Otvaranje susreta otišlo je na splitsku stranu, prelako su Žuti došli do 7-0, ali baš kao i protiv Zadra, Alkar se nakon nekoliko minuta pokrenuo i vrlo brzo uhvatio priključak.

Istina, imali su gosti rezultatsku inicijativu, odlično ih je služio šut, ali jednako je precizan s druge strane bio i Alkar, što je bilo atraktivno za gledati, ali jasno je bilo da bez dobre obrane sinjska momčad u takvom odnosu snaga nema što tražiti na duge staze.

Od 15. minute i rezultata 38:39 Alkar se jednostavno ugasio. Izdao ga je šut, što je Split iskoristio i nezadrživo jurnuo naprijed gradeći svoju prednost iz napada u napad, sve do poražavajućih 40:56 na poluvremenu.

S još nekoliko vezanih ubačaja početkom nastavka Split je i definitivno zapečatio bodove te mu je jedino preostalo rutinirano odigrati do kraja. Alkar se u tim trenutcima potpuno raspao, što ove sezone i nije bio običaj Milačićeve momčadi, ali minus 25 iz 25. minute je upućivalo na takvo nešto.

Split je do kraja rutinski odradio posao, imao je i preko 30 razlike u nekim trenutcima, ali na kraju je susret zaključen s 27 koševa razlike, rezultatom 68:95. Ako ništa drugo, vrijedilo je vidjeti dosta minuta za mlade snage, u prvom redu za Bornu Jurelu.

Statistiku susreta možete pogledati ovdje.