Hrvatska
Alkar stigao do prve pobjede, kad je trebalo povukao je Vučić

Alkar stigao do prve pobjede, kad je trebalo povukao je Vučić

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital/KK Alkar

ABA 2 ligaš Osijek je na trenutke gubio i više od 20 poena, ali je uspio zakuhati utakmicu

Alkar se konačno dokopao pobjede. Pale su Vrijednosnice (79-66) za veliku feštu na sinjskim tribinama. Odlična predstava nagrađena je bodovima i to je najbitniji segment ove košarkaške priče. Od starta je bilo vidljivo da Alkar želi i da može, a kada je “gorilo” prelomio je kapetanski Hrvoje Vučić i odveo svoju momčad u mirne vode, piše portal Ferata.hr.

Alkar je u utakmicu uletio kao iz topa ispaljen. Uvodne trice zabio je centarski dvojac Vučić-Krstanović, kasnije su se nizali koševi i Gizdavčića, Došena i opet Vučića za velikih 13-0. Iako se Osijek donekle sabrao u narednim minutama, Alkar je jednostavno bio odličan, prvenstveno obrambeno na Topoloviću i Lisici, i nije dopustio značajnije približavanje pa je i prvih deset minuta zaključio s plus 13 (24:11).

Jednako sjajno Alkar je nastavio i u drugoj četvrtini, taktički besprijekorno uz izuzetnu energiju i govor tijela koji do sada još nije viđen što se ove sezone tiče. A kad je tako, onda sve to prati i rezultat. U 13. minuti semafor je tako pokazao čak 19 viška, što je još jednom primoralo goste na minutu odmora. Stigli su Alkari i do plus 21 u dva navrata, briljirao je kapetan Vučić, da bi u samoj završnici poluvremena gosti ipak smanjili na minus 15 (46:31).

Niti u trećem periodu Alkar nije popuštao gas, iako napadački dio nije bio na razini onog iz prvog dijela, međutim, obranom se branilo ranije stečeno. Gosti su ipak uspjeli natjerati Trninića da pozove minutu odmora, stigavši na 13 razlike u 26. minuti. Alkar se vratio na 15, ali završnica ide Vrijednosnicama koje uoči četvrte četvrtine stižu do minus 11 (60:49).

Kao da se tada strah uvukao u redove sinjske momčadi, nestalo je ideje, što gosti koriste i dolaze na sve minus šest u 33. minuti, imaju i napad na manje, ali i griješe. Tada Vučić, sjajni Vučić mora se još jednom reći, poteže tricu za novu dozu “zraka” svojoj momčadi. Na sve nadovezao Gilbert s dva vezana polaganja za seriju od 7-0 i novih plus 12.

Bio je to ključan trenutak utakmice. Sve poslije toga Alkar je iskontrolirao i na kraju slavio supervažnu, prvu pobjedu u sezoni kojom je konačno dao malo boje u svoja i lica navijača.

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 200
Suci: Luka Kardum, Roko Hordov, Denis Bajramović

Alkar: B. Jurela, Talaja, Mastelić, Gizdavčić (15), Krstanović (7), Collins (2), Šarić, Tomašević (2), Vučić (23), Došen (13), Jukić, Gilbert (17).

VROS: Makoi (4), Lisica (6), Grušanović, Tomljenović (4), Špehar (3), Porobić (5), Kuany (20), Bošnjak (6), Topolović (15), Jurić (3).

Standings provided by SofaScore LiveScore