Hrvatska
Alkar teškom mukom do pobjede protiv prvoligaša

Alkar teškom mukom do pobjede protiv prvoligaša

Autor: Paulo Sarić

Momčad Srđana Helbicha zasad ima polovičan učinak u pripremnim utakmicama.

Sinoć su u Sinju u sklopu priprema za nadolazeću sezonu snage odmjerili dugogodišnji premijerligaš KK Alkar i novopečeni prvoligaš KK Sonik Puntamika. Znajući da su igrači trenera Srđana Helbicha u pogonu mjesec dana dok su momci Šime Kraljevića s pripremama započeli prije dva tjedna mnogi su očekivali rutinsku pobjedu Sinjana, no parket je parket, a on je pokazivao nešto drugo.

Oslabljeni neigranjem ozlijeđenog Ivana Svaline i bez Jure Bobana koji je prije par dana odstranjen iz momčadi domaćini su imali problema nositi se s novopečenim prvoligašem koji je bio bez mladog Jure Perića, ali pojačan hrvatskim reprezentativcem s nedavno održanog Kupa „Borislav Stanković“ Mariom Špaletom. Ipak, 'Alkari' su na koncu uspjeli doći do tijesne pobjede 84-82.

Kao što i sam rezultat pokazuje bio je to neizvjestan dvoboj u kojem su gosti pružili vrlo dobar otpor favoriziranim Sinjanima. Rezultat je većinu prvog poluvremena bio u egalu, da bi se Zadrani počeli odvajati u trećoj četvrtini u kojoj su stigli i do desetak razlike. Ipak, domaćini su malo po malo smanjivali zaostatak te su u završnici došli do pobjede.

Jedan od presudnih trenutaka bila je reakcija visokog igrača Sonika Josipa Ceranje koji je pri vodstvu svoje momčadi dva razlike nešto više od tri minute prije kraja nezadovoljan sudačkom odlukom burno protestirao te zaradio isključenje poklonivši domaćinima pet poena iz jednog napada što su Helbichevi momci mirno iskoristili i prešli u vodstvo koje su sačuvali do samoga kraja.