Hrvatska
Alkar tricama izrešetao Furnir

Alkar tricama izrešetao Furnir

Šest trica u prvoj četvrtini presudilo pobjednika.

U 13.kolu HT Premijer lige Alkar je kao gost slavio u Dubravi kod Furnira 98:83. Sinjani su odigrali sjajnu utakmicu i u potpunosti nadigrali Dubravaše koji nisu imali niti jednu prednost u utakmici. Sa šest ubačenih trica u prvoj četvrtini Alkar je poveo 26:12, a na isteku prvog dijela imao +16 (48:32).

Od 14 ubačenih trica 10 su Sinjani zabili u prvom dijelu, te u nastavku nisu dozvolili ozbiljan priključak Dubravaša koji tijekom cijelog susreta nisu uspjeli uspostaviti svoj ritam. Najvećih +29 (76:47) gosti su imali u završnici treće četvrtine.

Terek Echols je predvodio Alkar s 22 poena (šut 7/7, 5 as). Vlatko Granić i Hasan Varence (13sk) su dodali po 17, a Bruno Rebić 14 uz 5 asista. Treba reći da je u odsustvu bolesnog trenera Damira Milačića, Alkar s klupe vodio njegov asistent Denis Bobeta. Kod Furnira Luka Pandurić je ubacio 22 poena, Ivan Tvrtko Majić i Ante Smolić po 14, dok je Mislav Brzoja dodao 13. Recimo da će Brzoja ovu sezonu nastaviti u dresu ABA 2 ligaša Sutjeske iz Nikšića.

”Čestitam Alkaru na zasluženoj pobjedi. Od početka su vodili i dominirali. Prvo poluvrijeme su šutirali trice 60 posto, a njima je to možda najbolje poluvrijeme u sezoni, a nama možda i najlošije. Vidi se da smo izgubili ritam nakon ove pauze zbog korone. Nismo bili kompletni na treninzima i to nas je izbacilo iz ritma. Trebamo se okrenuti radu jer nas u petak čeka Škrljevo kao još jedan težak suparnik”..kazao je trener Furnira Vladimir Krstić

Dubravaši se okreću novom susretu koji je u petak, 18.prosinca kada će ugostiti Adria Oil Škrljeva.