Hrvatska
Alkar u drami do prve gostujuće pobjede

Alkar u drami do prve gostujuće pobjede

Autor: Teo Cilar

Sinjski su košarkaši u Zagrebu bili bolji od Hermesa.

Košarkaši Alkara došli su do svoje pete ukupno,a prve gostujuće pobjede u ovoj sezoni. Oni su u Zagrebu bili bolji od Hermes Analitice rezultatom 76:79 (13:22, 20:15, 29:18, 14:24) nakon što su preokrenuli devet poena minusa u posljednjoj četvrtini. 

Gosti iz Sinja bolje su otvorili utakmicu, lakše su dolazili do otvorenih šuteva, ali na sreću domaćih nisu bili precizni pa nisu mogli do veće prednosti od plus četiri. Kako se četvrtina bližila kraju, tako su bili sve precizniji pa su u nekoliko navrata došli do devet poena prednosti s koliko je i završio prvi period. 

Domaćini bolji u drugom periodu, a nakon šest minuta igre u toj dionici dolaze do izjednačenja. Tada je trener Alkara Damir Milačić pozvao minutu odmora koja je urodila plodom jer su njegovi košarkaši do kraja prvog poluvremena otišli na četiri poena prednosti. 

Najbolja dionica igre za domaće košarkaše bila je treća u kojoj su uspjeli ubaciti 29 poena, a primili 18 i u posljednju četvrtinu ušli s sedam poena prednosti.

Nakon dvije minute igre u posljednjoj četvrtini, domaći košarkaši dolaze do svoje najveće prednosti na susretu, 66:57. Činilo se kako je Hermes bliže pobjedi, ali tada Fran Jacović i Ralphael Neal ubacuju trice, a Gabriel Marić i Tondjo Wembi dvice te poravnavaju rezultat. Domaćini su imali tri poena prednosti na tri i pola minute do kraja, ali Neal tada preuzima stvari u svoje ruke pa dvicom i tricom vraća Alkaru vodstvo. Precizan je bio i Ivan Kučan za plus četiri Alkara na minutu i pol do kraja. Tu su razliku, uz dosta muke, košarkaši Alkara uspjeli zadržati i na kraju slaviti s 76:79. 

Neal je bio prvo ime susreta s 28 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Marić je ubacio 12 uz 4 skoka, a Srđan Brocić 11 poena. Kod domaćina najbolji Julijan Rajić s 19 poena i 12 skokova i Ivan Svoboda s 18 poena.