Hrvatska
Alkar 'u ništa', Bosco 'u sridu'

Alkar 'u ništa', Bosco 'u sridu'

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Liga za ostanak

Alkar je potpuno podbacio u jednoj od najvažnijih utakmica, na otvaranju Lige za ostanak i to protiv Bosca koji je u Sinj došao bez najavljenih pojačanja u vidu novog Amerikanca, Lončara i Kature, dakle silno hendikepiran. Sve to nije bilo dovoljno lošoj sinjskoj družini koja je ovim porazom napravila ogroman korak unatrag u vidu borbe za ostanak u prvoligaškom društvu, piše portal Ferata.hr

Alkar – Bosco 72:80 (23:14, 12:31, 19:13, 18:22)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 350
Suci: Josip Jurčević, Denis Bajramović, Josip Modrić

Alkar: Zukanović, Bašić (16), Vojedilov, Putnik (1), Polutak (11), Peevy (21), Svalina (3), Bibbs (6), Tomašević (7), Vučić (3), Jukić (4), Lisica.

Bosco: Krajnović (20), Rukavina, Šljivarić (6), P. Babić (12), Radulović, Primorac (11), L. Babić (16), Čović, Jurič (6), Krapić (9).

Alkar se na startu nametnuo i zagospodario parketom ne dozvoljavajući gostima da se razmašu kao što je to bio slučaj u njihovom nedavnom susretu koji se također igrao u Sinju. Odlično je služio šut sinjsku momčad, a s dvije trice se pokazao i Amerikanac Bibbs kojem je ovo bio debi, čime je bitno doprinio da Sinjani na prvi mini predah odnesu plus devet (23:14). Ali, pokazat će se, bio je tek dobar domaći moment i ništa više od toga.

Sve ono što je radio dobro u prvih deset minuta Alkar je “zanemario” i pribjegao lošim napadačkim rješenjima, ishitrenim i teškim šutevima, što je rezultiralo preokretom gostiju koji su na krilima Krajnovića, Primorca, P. Babića i L. Babića u 17. minuti imali velikih deset koševa viška (28:38). Razigrani gosti nevjerojatnom su lakoćom prolazili kroz poroznu sinjsku obranu i lako zabijali u serijama. Gotovo je nestvarno kakva je dva lica pokazao Alkar u prvih 20 minuta utakmice koje je zaključio s dvoznamenkastim minusom (35:45).

Nešto agresivniji ulazak u drugo poluvrijeme donijelo je Alkaru seriju od 8-0, ali uspjeli u se gosti “resetirati” i zaustaviti sinjski nalet. Nije Alkar stigao do egala, ali je s minus četiri nakon treće četvrtine barem ostao u priključku pred završni obračun (54:58). Gosti su odlično otvorili četvrti period i serijom 7-0 se prilično približili pobjedi. Ipak, nije utakmica odlučena u tom momentu.

Gosti su ponešto usporili pa je i Alkar došao do daha i primaknuo se na minus tri, minutu i 45 sekundi prije kraja i uz napad kojeg je lošim izborom šuta zaključio Bašić. Odmah na drugoj strani parketa odlični Krajnović je to kaznio i položio za dva. Svi naredni pokušaji sinjske momčadi da se vrati u igru su pali u vodu pa su na kraju zasluženo slavili gosti.