Hrvatska
Alkar u Osijeku prekinuo niz od pet poraza, Vrijednosnice i dalje padaju

Alkar u Osijeku prekinuo niz od pet poraza, Vrijednosnice i dalje padaju

HT Premijer liga.

Seriju od pet prvenstvenih poraza Alkar je prekinuo u Osijeku, gdje je Vrijednosnicama uzvratio za poraz iz jesenskog dijela prvenstva. Važna pobjeda za sinjsku momčad koja sada nešto bolju situaciju pred nastavak sezone, piše portal Ferata.hr.

Vrijednosnice Osijek – Alkar 62:69 (13:15, 15:16, 16:22, 18:16)

Osijek – Mala dvorana Gradski vrt
Suci: Luka Kardum, Alfred Jovović, Mateo Pavičić.

Vrijednosnice Osijek: Varga, Tomić, Filipović, Kujundžić (13), Clarence (2), Tokić, Špehar, Porobić (8), Topolović (5), Lakić (8), Paić (26).

Alkar: Brocić (6), Echols (16), Mandalinić (3), Kučan (9), Putnik, Varence (13), Tomašević, I. Vučić (6), H. Vučić (16), Zukanović.

Uvodnih nešto više od pet minuta u potpunosti je otišlo na stranu Alkara koji je odličnom obranom uništio suparnika, dok su druge strane Varence i Kučan kombinirano donijeli prednost od 5:13. Nije sinjska momčad izdržala u tom ritmu do kraja prve četvrtine, Osijek se lako vratio u igru i stigao na minus dva (13:15).

Neuvjerljiva igra s kraja prve preselila se i na početak druge četvrtine. Osječani su prejednostavno stizali do situacija za postizanje koševa i u 14. minuti ostvarili prednost od 21:17. Alkar je dugih pet minuta čekao na koš, od 11. do 16. minute, no tada se raspištoljio Hrvoje Vučić s deset koševa u svega tri minute pa se prednost od šest koševa u 19. minuti našla na strani sinjske momčadi, dok je rezultat poluvremena bio 28:31.

Nakon povratka s odmora Alkar je ponovno podignuo nivo obrane za zavidnu razinu i počeo se odvajati. Briljirao je Echols u tim trenutcima koji je zabijao i usto razigravao, a nakon baš njegovog ubačaja za dva Alkar je u 29. minuti ostvario velikih 15 koševa viška. Pad koncentracije kod Alkara u završnih minutu i pol domaćin je iskoristio za šest koševa u nizu i minus devet na kraju treće četvrtine (44:53).

Već početkom posljednjeg perioda vidjelo se da Alkar ima dovoljno “municije”, nove odlične dionice Echolsa i H. Vučića donijele su 14 razlike u 34. minuti, a vrlo brzo je Varence podignuo i na 15 viška, sada četiri i pol minute do kraja (48:63). Uslijedio je tada neobjašnjiv pad Alkara, što Vrijednosnice koriste i serijom 10-0, minutu i 15 sekundi prije kraja, dolaze do minus pet.

Echols je 50 sekundi prije kraja prekinuo dugi post Alkara, praktički postigao i ključan koš, bez obzira na to što su domaćini brzo uzvratili i pokušali serijom prekršaja doći u priliku preokrenuti. Nije to Osječanima pošlo za rukom, Alkar je slavio i pobjedom se izjednačio po učinku s Vrijednosnicama, ali nije ipak uspio nadoknaditi sinjskih minus 13 iz prvog susreta.

Već u srijedu Alkar je domaćin Zadru (18 sati), dok će na parketu sinjske dvorane u nedjelju gostovati i Škrljevo (19).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore