Hrvatska
Alkar u utakmicu sezone ulazi bez Tonka Vuke

Alkar u utakmicu sezone ulazi bez Tonka Vuke

Autor: Ferata.hr

Alkar je pred novom utakmicom sezone, ovog puta na domaćem terenu protiv Šibenika. Sinjska momčad Šibenčane nije svladala duge četiri godine i sada je baš pravo vrijeme za prekid crnog niza...

Alkarova “crna mačka” u goste stiže u sudbonosnom trenutku u kojem se rješava pitanje opstanka. Sa sinjske strane pobjeda se mora tražiti na sve moguće načine, uzmaka nema, jer ova pobjeda bi bila ona “druga” koju smo u više navrata ciljali, piše portal Ferata.hr.

Nije Šibenik baš idealna momčad za vaditi se, o čemu će dovoljno dobro posvjedočiti podatak kako posljednja sinjska pobjeda datira iz travnja 2014. godine i Lige za prvaka. Bila je to ona sezona u kojoj se Alkar za dlaku plasirao u polufinale prvenstva Hrvatske.

No, kada dođe stani-pani nema te prepreke koja se ne može preskočiti. Alkar je to dokazao izvanrednom predstavom protiv Cibone, a zatim i gostujućom protiv Hermes Analitice i stoga nema razloga ne vjerovati u pozitivan ishod i protiv Šibenika. Trenera Srđan Helbicha upoznali smo i s činjenicom da Alkar baš i nema ugodna iskustva sa Šibenikom:

“A ništa, idemo onda rušiti tradiciju. Iskreno, bit će ovo jedna jako izazovna utakmica za sve nas, ali mi smo jako dobro radili na treninzima i vjerujem da imamo što pokazati.”

Nekoliko riječi novi sinjski trener kazao je i o Šibeniku:

“Šibenik je jedna jako mlada momčad koja jako dobro trči, odlična je s loptom, stalno gura u leđa i u tome je najbolja u ligi po mom mišljenju. Naravno, respektiramo ih, ali mi idemo na glavu po pobjedu.”

Alkar neće moći računati na Tonka Vuku koji se ozlijedio krajem prvog poluvremena u Zagrebu, a pitanje je i hoće li uopće zaigrati do kraja sezone. Veliki je to hendikep za sinjsku momčad, ali trener Alkara vjeruje da će ostatak momčadi znati nadoknaditi njegov izostanak:

“Bit će nam teže bez Vuke koji je pokazao jako puno i koji je naš važan igrač. Pogotovo je taj nedostatak neugodan zbog skraćene rotacije koju imamo, ali vjerujem da ćemo se ipak snaći i na kraju nadoknaditi njegovo neigranje.”

Niti Šibenik neće biti kompletan. Naime, još ranije se rastao s Filipom Bundovićem, dok je sličnu ozljedu kao i Vuko zaradio “snajperist” Domagoj Bašić. Riječ je o pomlađenom, ali jako talentiranom sastavu koji i dalje visoko stoji u prvenstvenom poretku.

Iz Kluba navijača Sinjski Maligani ponovno su najavili korteo ulicama grada i koreografiju povodom 36. rođendana. Nadamo se ovog puta manje “preciznu” nego prošli put.

Iz KK Alkar su navijačima poručili da je karte već od jutra moguće kupiti u pretprodaji u papirnici Papirko u Vrličkoj ulici, a također se mole da u dvoranu dođu barem pola sata prije zbog prihvata i gostujućih navijača te vjerojatne gužve na ulazima.

Susret počinje u 19,30 sati.