Hrvatska
Alkar u utorak gostuje kod Cibone. Sesar: U ovakvom rasporedu nam je svaki protivnik težak

Alkar u utorak gostuje kod Cibone. Sesar: U ovakvom rasporedu nam je svaki protivnik težak

Autor: Cibona Photo: Mornar Barsko zlato/Media Pro

Prva utakmica 18. kola HT Premijer lige

Košarkaši Cibone već se pripremaju za novu utakmicu, ovaj put u domaćem prvenstvu. U sklopu 18. kola HT Premijer lige u Draženovom će domu ugostiti KK Alkar. Dvoboj je na rasporedu u utorak, 31. siječnja, s početkom u 18 sati.

Momčad Alkara trenutno se nalazi na osmom mjestu ligaške ljestvice s 22 osvojena boda dok je Cibona trećeplasirana sa sedam bodova više i utakmicom manje. Sinjski sastav ima omjer od pet pobjeda i 12 poraza, a bitna su dva boda upisali upravo u prošlom kolu kada su svladali Bosco sa 88:82.

Podsjetimo, u prvom međusobnom ogledu Cibone i Alkara, Vukovi su u gostima slavili sa 81:70. Ipak, Sinjani su imali neke izmjene u kadru u odnosu na taj dvoboj, a Cibosi su i dalje opterećeni zgusnutim rasporedom. Naime, u nedjelju su igrali ABA ligu, a u sljedećih tjedan dana očekuju ih čak tri utakmice.

„U ovakvom rasporedu nam je svaki protivnik težak. Odradit ćemo još jedan trening i pripremu, nadam se da imamo snage. Iako, i na zadnjoj utakmici u Zaboku smo imali određenih problema – vodili smo 18 razlike, a onda su oni preokrenuli. Što se tiče Alkara, mislim da imamo kvalitetu, ali moramo presložiti neke stvari“, najavio je Josip Sesar.

Trener Zagrepčana na raspolaganju će imati čitav kadar, no još će vidjeti koliko je tko spreman s obzirom na veliki umor i oporavak bolesnih igrača. Svakako će moći računati na Marka Bakovića koji je također najavio susret.

„Nemamo puno vremena za rekuperaciju i pripremu, ali znamo da je Alkar malo promijenio roster u odnosu na naš prethodni ogled. Moramo od prve minute ući jako i agresivno, skupiti glave i odigrati najbolje što možemo. Nadam se da ćemo doći do pobjede i da ćemo se vratiti svojoj igri“, iskreno će Baković.

Ulaznice za novo domaćinstvo Cibone mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović dva sata prije početka susreta.