Hrvatska
Alkar u Zaboku otvara drugi dio prvenstva

Alkar u Zaboku otvara drugi dio prvenstva

Autor: Ferata.hr

Što Sinjani mogu očekivati na neugodnom gostovanju?

Alkar će ove subote, baš kao i one prošle, gostovati u Zaboku, ali ovog puta u borbi za prvenstvene bodove, stoji u Feratinoj najavi uvodnog kola drugog dijela HT Premijer lige. 

Ako ćemo susret najaviti kroz prošlotjedni uvjerljiv poraz, 94:72, onda se tu nema puno toga dobroga za očekivati, no s druge strane treba vidjeti i kako će Zabok odreagirati i hoće li možda podcijeniti sinjsku družinu očekujući lako ubiranje bodova.

Prva je ovo utakmica drugog kruga prvenstva u koje Alkar ulazi sa skorom od pet pobjeda i šest poraza, ali i nadom da će unatoč odlascima Bobana i Eleza te teške ozljede Žapera, doći do još barem dvije pobjede kojima bi osigurao opstanak u prvoligaškog društvu.

“Nadam se da će momčad u ovoj utakmici zaigrati hrabrije i energičnije. Zabok je već pokazao koliko je dobra ekipa, ali to ne znači da je nepobjediv. Ako se u obrani postavimo čvršće, a u napadu organiziranije i efikasnije možemo se nadati pozitivnom rezultatu.”, naglasio je trener Srđan Helbich.

Treba svakako uzeti u obzir i da će tjedan dana poslije Alkar također gostovati, ovog puta kod Hermes Analitice, nakon čega u Sinj stiže Cedevita i onda opet treba na put, točnije do Škrljeva. Nezahvalan raspored, ali to je ona druga strana medalje.

Susret Zaboka i Alkara igra se u Gradskoj dvorani u Zaboku s početkom u 19 sati.