Hrvatska
Alkar uoči susreta s Boscom doveo novo američko pojačanje

Alkar uoči susreta s Boscom doveo novo američko pojačanje

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Furnir Dubrava

Liga za ostanak

Alkar će u subotu protiv Bosca otvoriti završnu rundu prvenstva, odnosno nastup u Ligi za ostanak. S obzirom na nevjerojatnu izjednačenost pobjeda se nameće kao imperativ, piše portal Ferata.hr

Prostora za pogreške gotovo da i nema, jer pet od šest momčadi su stisnute u svega jednu pobjedu razlike, dok je vodeći Dinamo na plus dvije od najbliže pratnje među kojom je i Alkar sa šest pobjeda, koliko ima i njegov naredni suparnik Bosco.

U dva susreta odigrana u ovoj sezoni svaka momčad upisala je po jednu pobjedu, a bili su to prilično izjednačeni dvoboji u kojima se o pobjedniku odlučivalo u samim završnicama. Pobjednik će ovog puta steći veliku prednost, više psihološku nego bodovnu, ali u svakom slučaju veliku.

Alkar se zato prije nekoliko dana pojačao novim igračem i to na poziciji bek šutera. Riječ je o Taiju Bibbsu, 24-godišnjem Amerikancu rođenom u Chicagu koji je u ranijem dijelu sezone igrao u finskom drugoligašu Oulu i pritom je postizao 21,2 poena, 6,3 skoka i 5,1 asistenciju uz 2 ukradene lopte.

Trener Alkara Luka Bujas je ukratko predstavio novo pojačanje, naglasivši kako je u njemu vidio igrača koji će donijeti kvalitetu više sinjskoj momčadi:

“Doveli smo novog igrača, procijenili smo da nam na vanjskim pozicijama treba igrač koji će donijeti više energije i koji je dobar defenzivni igrač. Ono što je bitno on dolazi iz punog natjecateljskog ritma, spreman je i to je vrlo važno za nas kako bi se što prije uklopio. Vjerujem da ćemo s njim uspjeti ostvariti ostanak u ligi što nam je glavni zadatak.”

Također, Bujas je najavio i vrlo važan dvoboj s Boscom:

“Radi se o mladoj momčadi s nekoliko iskusnih igrača, a koliko mogu biti opasni to smo se nedavno uvjerili i u Sinju kada smo ih tek u završnici utakmice uspjeli nadigrati i pobijediti. I oni su doveli jednog dobrog Amerikanca na poziciji tri-četiri koji je u Luksemburgu imao odlične brojke. Sigurno neće biti lako, jer ovo je prvenstveno psihološki teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe i tražiti novu pobjedu. Domaći teren nam je ključan, jer ako njega obranimo onda je smo sigurni uz mogućnost da se probijemo i do Doigravanja za prvaka.”

U redovima Alkara ni ovog puta neće biti Gabriela Marića koji nije dovoljno oporavljen, ali ostatak društva bit će na raspolaganju za ovu utakmicu koja se igra u subotu od 18,30 sati u GSD Ivica Glavan Ićo.