Hrvatska
Alkar uvjerljiv protiv Dubrave, opstanak je formalnost

Alkar uvjerljiv protiv Dubrave, opstanak je formalnost

+26

U najvažnijoj ovosezonskoj utakmici Alkar je u potpunosti razbio Furnir i zasluženo upisao nove bodove za miran nastavak sezone, piše portal Ferata.hr.

Alkar – Furnir 92:66 (20:23, 25:15, 29:16, 18:12)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo
Suci: Denis Hadžić, Franko Gracin, Leo Roglić

Alkar: Brocić (17), Echols (12), Mastelić, Granić (9), Kučan (11), Putnik (9), Varence (22), Tomašević (2), I. Vučić (1), H. Vučić (8), Zukanović 81).

Furnir: Vlahovec, Prelec, Pandurić (6), Vujić (2), Perić (8), Isabell (13), Majić (10), Smolić (8), Šola, Jerković (12), Puou (7), Ljubičić.

Nije se puno toga dobroga moglo vidjeti u prvih deset minuta na parketu sinjske dvorane. Igralo se praktički bez obrana, osjetila se važnost susreta, što je bolje koristila Dubrava koja je od treće minute preuzela vodstvo te na kraju s plus tri i zaključila prvu četvrtinu.

Trica Putnika iz 12. minute za 25:23 kao da je pokrenula Alkar, nešto se konkretnije zaigralo u obrani, nedovoljno da se pobjegne na osjetniju razliku, ali dovoljno za preuzimanje vodstva. U preostalom vremenu do poluvremena Alkar je djelovao bolje i na kraju na odmor odnio prednost od 45:38.

Čim je Alkar odigrao “pravih” pet minuta Furnir je nestao s parketa. Odličan je bio Brocić čijim je tricama Alkar odmaknuo, a nakon što je njegov primjer slijedio i Granić, susret je praktički prelomljen.

U 25. minuti semafor je nakon dalekometnog ubačaja Kučana pokazao visokih 18 razlike u korist domaćih, da bi tricašku rapsodiju u trećem periodu zaključili Echols i Putnik za okruglih 20 razlike (74:54). Čak sedam trica pogodili su domaći u trećoj četvrtini.

Konačno je Alkar dočekao i mirnu završnicu, bilo je nešto minuta i za mlade snage od čeka vrijedi izdvojiti slalom kroz obranu Furnira i zakucavanje Tomaševića, ali i prve seniorske minute za talentiranog 16-godišnjeg Vatroslava Mastelića.

U sljedećem kolu Alkar gostuje u Zagrebu kod Hermes Analitice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore