Hrvatska
Alkari Analitičare za dno zakucali i na vrata doigravanja pokucali

Alkari Analitičare za dno zakucali i na vrata doigravanja pokucali

Uvjerljiva pobjeda Sinjana.

Alkar je u Zagrebu u potpunosti nadigrao Hermes Analiticu, što mu je bila osma pobjeda kojom je gotovo pa riješio brige oko ostanka u ligi pa se sada već polako gleda i prema Top 8, odnosno razigravanju za prvak, piše portal Ferata.hr. 

Hermes Analitica – Alkar 73:93 (11:25, 18:29, 18:25, 26:14)

Zagreb – KC Dražen Petrović
Suci: Marko Mustapić, Branimir Galić, Hrvoje Muhvić

Hermes Analitica: Joksimović (2), Mileković (3), Cvitanović (1), Kalpić (9), I. Svoboda (22), Ristovski, Gazić (8), Tomić, Šutalo, Marcelić, Kordić (8), N. Svoboda (12).

Alkar: Brocić (13), Echols (14), Granić (11), Kučan (13), Putnik (10), Varence (20), Tomašević, I. Vučić (4), H. Vučić (8), Zukanović.

Alkar je furiozno otvorio susret protiv Hermes Analitice, bila je to čista rapsodija, o čemu svjedoči i prednost od 15:2 iz pete minute. Uslijedilo je potom nekoliko manje dobrih minuta, domaćin se vratio do 11:17, ali završne dvije minute prve četvrtine ponovno su na strani Alkara koji na mini predah odnosi plus 14 (11:25).

Nakon svega minute i pol u drugom periodu, tricom Brocića i bacanjem Varencea, semafor je pokazao okruglih 20 razlike u korist sinjske momčadi. No, na tome nije ostalo, Alkar je nastavio u istom ritmu, sjajno je opet služila trica, pa se brzo pojavila i prednost od 28 razlike, dok je poluvrijeme zaključeno s tri manje (29:54).

Niti nakon povratka s odmora Alkar nije posustajao. Svega nekoliko minuta bilo je potrebno da se probije granica od 30 razlike, a vrlo brzo stiglo se i do plusa od 35 koševa, koliko je bilo u nekoliko navrata.

Domaćini su tek u zadnjem periodu igre došli do malo prostora, Alkar je popustio stisak pa prednost prilično istopila, ali i dalje je konačnih 73:93 izgledalo izuzetno dobro i poticajno pred subotnje gostovanje u Osijeku, nakon čega slijedi domaćinstvo Šibenki.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore