Hrvatska
Alkaru dalmatinski derbi

Alkaru dalmatinski derbi

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: Ferata.hr

Važna pobjeda Sinjana.

Novu pobjedu Alkar je slavio protiv Šibenke i time stekao vjerojatno odlučujuće bodove što se borbe za očuvanje prvoligaškog statusa tiče, piše portal Ferata.hr.

Alkar – Šibenka 87:83 (25:22, 22:17, 18:15, 22:29)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo
Suci: Krunoslav Peić, Bojan Kruljac, Krešimir Katić

Alkar: Brocić (3), Echols (23), Mastelić, Granić (11), Kučan (8), Putnik, Varence (13), Tomašević, I. Vučić (11), H. Vučić (18), Zukanović.

Šibenka: Freeman (16), Šarić, Živković, Gulin (14), Bašić (6), Antić, Klarin (4), Miković (25), Vlaić (2), Širko (16), Jurković.

Šibenka je bolje otvorila susret, ostvarila je prednost od 8:2 u trećoj minuti, ali to je bilo kratkog daha, jer Alkar je brzo pronašao ritam i do kraja četvrtine preuzeo kontrolu na parketu i vodstvo (25:22).

Još je bolje Alkar djelovao u drugoj četvrtini. Dvije trice Granića i jedna Kučana na otvaranju brzo su Alkaru donijele 12 razlike, a odličnu dionicu u nastavku igre je odigrao i Hrvoje Vučić. Dugo se Alkar držao na desetak razlike, da bi na poluvremenu brojao plus osam (47:39).

I treća četvrtina protekla je u dominaciji sinjske momčadi. U dva navrata bilo je i po 13 razlike, a nakon odigranih 30 minuta i dalje je prednost domaće momčadi bila na sasvim dobrih plus 11.

Činilo se da bi to mogla biti pobjeda bez prevelikog stresa, ali ničim izazvan Alkar je upao u svojevrsnu letargiju i pritom dozvolio Šibenki da stigne na dva koša zaostatka u 34. minuti.

No, dalje od toga nije dao. Serija od 7-0 brzo je stvari vratila na svoje mjesto. U posljednju minutu Alkar je donio pet koševa viška, Gulin je potom ubacio za dva, ali je Echols, 20 sekundi prije kraja, uzvratio istom mjerom.

Prekršaj na trici Bašić je iskoristio i ubacio sva tri bacanja, zatim je Echols također bio precizan s linije za bacanja i time završio ovu košarkašku priču.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore