Hrvatska
Alkaru produžetak i pobjeda u Gorici. Sjajan debi Lovre Bašića

Alkaru produžetak i pobjeda u Gorici. Sjajan debi Lovre Bašića

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Gorica - Nenad Mudrinić

Goričani ostali prikovani za dno

Alkar je uspio prekinuti crni niz od osam poraza te drugi put ove sezone svladati Goricu i to nakon produžetka u kojem je dominirao od prve do posljednje minute. Gorica je imala rezultatsku inicijativu u većem dijelu susreta, osam koševa prednosti u četvrtom periodu, ali Alkar je pokazao zavidnu razinu strpljenja te zasluženo slavio, javlja portal Ferata.hr

Najveći dio prve četvrtine Gorica i Alkar igrali su relativno izjednačen dvoboj, s dosta preokreta, ali kako je vrijeme odmicalo domaći su uspjeli uhvatiti ritam i odmaknuti na plus sedam (21:14). Alkar je do prvog mini predaha smanjio na minus četiri.

Serijom 8-0, s kraja prve i početka druge četvrtine, Alkar je stigao do preokreta. Druga trica Bašića odvela je Alkar i do plus četiri u 13. minuti, a isti igrač vukao je sinjsku momčad sve do odlaska na odmor (37:37), čime je pokazao dio svog bogatog repertoara i potvrdio da će biti veliko pojačanje.

Gorica se na startu nastavka u dva navrata odvojila do plus sedam, međutim, Alkar je i ovog puta imao spreman odgovor, proradila je trica, što je bilo dovoljno da se odluka o pobjedniku ostavi za završni period (62:63).

Serijom 7-0 Gorica je ponovno preuzela rezultatsku kontrolu, a sedam minuta prije kraja trener Alkara Luka Bujas zaradio je isključenje zbog druge tehničke pogreške, što je domaćima još i više otvorilo put prema pobjedi.

Alkar se nije dao tek tako svladati, uporno se vraćao i držao utakmicu otvorenom uz odličnu dionicu Jukića koji je baš na asistenciju Bašića, 50 sekundi prije kraja, pogodio za 89:89. Napad Gorice blokadom je potom zaustavio odlični Polutak, a nekoliko sekundi prije kraja Jukić je s penala imao otvoren šut koji nije pogodio pa se otišlo u produžetke.

Velika borba protkana s dosta obostranih pogrešaka se vodila u produžetku, Alkar je na startu pogodio jedno bacanje za minimalno vodstvo, nakon čega dvije i po minute nije bilo ubačaja. Prekid posta ponovno je došao s linije za bacanja kada je Marić podignuo na plus tri.

Bio je dodatni impuls za Alkar, opet je Bašić briljantno nalazio svoje suigrače, sada Polutka koji je pogodio 2+1 za 89:95, dvije minute prije kraja. Gorica je nastavila griješiti pa je Alkar susret okončao velikim slavljem.

Bašić je utakmicu zaključio s 19 koševa, 15 asistencija, sedam skokova i pet ukradenih lopti. Polutak je ubacio 26 koševa uz devet skokova, a Jukić 18 koševa i pet skokova. Još dvojica sinjskih igrača bila su dvoznamenkasta, Lisica s 15 i Marić s 11 koševa.

Gorica – Alkar 93:101 (21:17, 16:20, 25:26, 27:26, 4:12)

Velika Gorica – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 150
Suci: Denis Hadžić, Marko Stanković, Teo Miletić

Gorica: Uljarević (16), Jelenković (15), Mašić (18), Oštrić, Cinac (13), Batur (16), Majić (5), Nakić-Vojnović (2), Miloloža, Porobić, Gunjina (4), Sokol (4).

Alkar: Zukanović (2), Bašić (19), Marić (11), Vojedilov, Putnik (3), Polutak (26), Tomašević (5), Vučić (2), Jukić (18), Rajačić, Lisica (15).