Europa i Svijet
Hrvatska
Alonso: Imamo probleme na mjestu razigravača

Alonso: Imamo probleme na mjestu razigravača

Autor: KK Cedevita

Iskupljenje u Zadru?

U prvom kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita je u Francuskoj poražena od Limogesa 82:68. Cedevita je tako nakon ABA lige porazom otvorila i Eurokup, a priliku da se iskupe igrači trenera Sita Alonsa imat će u subotu u 17:00 sati, kada u sklopu 2. kola ABA lige gostuju kod Zadra.

Francuzi su večeras na poluvremenu vodili 44:33. U posljednjih 10 minuta ušlo se sa 63:52 za domaćine, ali Cedevita nije uspjela preokrenuti.

Za Zagrepčane je James Bell upisao 22 poena i četiri skoka, a Justin Cobbs je utakmicu završio s 14 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Na strani Limogesa William Howard upisao je 21 poen i osam skokova, a Axel Bouteille 21 poen i pet skokova.

Limoges – Cedevita kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Sito Alonso, trener Cedevite: "Za mene je jasno da je Limoges vrlo dobro reagirao nakon problema koje su imali u svojoj prošloj utakmici. Dobro su reagirali kao momčad. Igrali su s vrlo dobrom energijom. Konstantno su dominirali u stvarima koje ovise o fizičkoj kondiciji, u skokovima, pritisku na loptu… Puno su nam puta lagano zabili poslije skokova u napadu. Moramo u tome napredovati. Imamo i problema s pozicijom razigravača jer trenutno na raspolaganju imamo samo Justina Cobbsa. Vrlo je bitno da tijekom 40 minuta igre budemo čvršći i pametniji."

James Bell, krilo Cedevite: "Nismo utakmicu otvorili onako kako smo htjeli. Svaki poraz je lekcija. Uvijek želiš ponijeti više toga iz pobjeda, ali neke stvari možeš izvući i iz poraza. Moramo biti bolji. Čestitam Limogesu na pobjedi. Odlična su momčad. Izašli su i igrali čvršće od nas, što je teško priznati, ali jesu. Moramo se sada pripremiti za sljedeću utakmicu. Imamo novu tešku utakmicu u subotu. Moramo držati glave gore i nastaviti napredovati."