Hrvatska
Alonso nakon novog poraza: Želim znati kada je u ABA ligi nesportska, kada je kontakt legalan

Alonso nakon novog poraza: Želim znati kada je u ABA ligi nesportska, kada je kontakt legalan

Trener Cedevite se još privikava na ABA ligu.

U večeri u kojoj je nekoliko pripadnika navijačke udruge Tornado došlo na Press konferenciju nakon utakmice KK Zadar-KK Mornar i ispitivalo trenera Aleša Pipana, teško je reći kako je bilo zanimljivo na pressici nakon gradskog derbija u sklopu ABA lige između Cibone i Cedevite. Ali, čulo se zanimljivih stvari, posebice od trenera gostujuće ekipe Sita Alonsa. 

- Veoma sam nesretan. Igrali smo puno bolje od njih u prvih 20 minuta i trebali smo voditi s većom razlikom. Još uvijek moram naučiti neke stvari u ovoj ligi jer se ne osjećam komforno. Želim znati kad je nesportska, kad je kontakt legalan, a kad nije. U prvih 20 minuta zaslužili smo imati 12 do14 poena prednosti, unatoč promašenim slobodnim bacanjima. U drugom poluvremenu smo loše počeli. Dozvolili smo tricu Mariću, a i momčad se šokirala kad su nam poništili slobodna bacanja zbog prijestupa i nismo nakon toga nastavili igrati pametno, kako smo trebali. Zadnje četiri minute bile su užasne. Izgubili smo devet poena prednosti, igrali smo loše taktički, a i promašivali smo slobodna bacanja. Ovdje je teško pobijediti Cibonu, pogotovo ako promašite 17 slobodnih bacanja. Da smo igrali bolje u zadnje četiri minute, pobijedili bi, ali nismo.

Ivan Velić, trener Cibone bio je iznimno zadovoljan i sretan

- Sigurno da sam zadovoljan. Sav dobar rad koji smo imali se vratio. Imali smo tri nesretne utakmice koje su otišle na stranu protivnika, a sad se to vratilo. Drago mi je zbog momaka što su vjerovali od prve minute da mogu dobiti tu utakmicu i to se ostvarilo. Čestitam igračima. Odigrali su pravu mušku utakmicu, bez ikakvog respekta, i zaslužili su pobjedu.