Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Alpe Adria Cup: Šibenka i službeno u doigravanju koje počinje krajem siječnja 2023.

Alpe Adria Cup: Šibenka i službeno u doigravanju koje počinje krajem siječnja 2023.

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: GKK Šibenka

GKK Šibenka u čevrtfinalu će se boriti s pobjednikom skupine C – Komarnom

16 ih je bilo na startnoj liniji, ostalo ih je samo 8. Alpe Adria Cup ulazi u svoju najatraktivniju fazu – doigravanje. Tko će s kim igrati u četvrtfinalu i kada?

Jedini preostali hrvatski predstavnik, GKK Šibenka u čevrtfinalu će se boriti s pobjednikom skupine C – Komarnom. Drugi četvrtfinalni par suprotstavit će momčadi koje su bile dio Final Foura u prošloj sezoni. Pardubice će kao pobjednik skupine A izazvati Spišskí Rytieri. Igrači Vienne će se susresti s uspješnim novopridošlicama – Kolínom. Nositelj pozivnice Timisoara suočit će se s Dabrowom Górniczom.

Zanimljivo, 3 od 4 sudionika posljednjeg Final Foura (Pardubice, Spišskí Rytieri, Vienna) ponovno su u doigravanju. Klub Levice nakon prvog trijumfa u AAC-u trenutno igra drugu fazu FIBA Europe kupa.

U četvrtfinalu pobjednici pojedinačnih skupina iz regularne sezone imat će prednost domaćeg terena u uzvratu. Utakmice četvrtfinala igrat će se 24./25. siječnja i 7./8. veljače 2023.

U polufinale će proći onaj tko u dva susreta ostvari veći broj poena. Final Four i kulminacija ovogodišnjeg AAC-a planira se od 14. do 16. ožujka 2023.

Podsjetimo, ove su sezone u Alpe Adria Cupu nastupila čak četiri hrvatska kluba: KK DepoLink Škrljevo, KK Furnir, GKK Šibenka i KK Zabok, no samo je Šibenka dohvatila mjesto među najboljih osam.