Europa i Svijet
Alpe Adria Cup/VIDEO: Prva pobjeda Vrijednosnica

Alpe Adria Cup/VIDEO: Prva pobjeda Vrijednosnica

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Vrijednosnica potvrdili dobru formu pobjedom protiv USK Praha.

Košarkaši Vrijednosnica iz Osijeka došli su do prve pobjede u Alpe Adria kupu. Oni su u drugom kolu bili bolji od češke momčadi USK Praha koju vodi Dino Repeša. Puleni trenera Vladimira Krstića slavili su uvjerljivu pobjedu rezultatom 86:69. 

Vrijednosnice Osijek-USK Praha 86:69 (18:18, 26:16, 21:21, 21:14)

Gosti su bolje otvorili susret i preko Jana Krivaneka i Michala Maresa dolaze do vodstva 3:9. Abdul Malik Abu, Jakov Mustapić i Maxwell Darling vraćaju utakmicu u egal. Do kraja četvrtine gosti su stalno bili u minimalnoj prednosti, a Vrijednosnice nikako da dođu do vodstva. Tricom Franka Šanga pod kraj perioda Vrijednosnice poravnavaju na 18:18. 

Nikola Turalija polganjem donosi Osijeku prvo vodstvo na utakmici početkom drugog perioda. USK je došao još jednom do vodstva preko najboljeg igrača utakmice, Filipa Vukosavljevića, a kako se kasnije pokazalo, bilo je to njihovo posljednje vodstvo na utakmici. Sve do 17. minute, utakmica je bila vrlo izjednačena uz minimalno vodstvo 32:30 naših košarkaša. Tada su na scenu stupili Malik Abu i Domagoj Vrkić koji su inicirali seriju 9:1 do kraja poluvremena za vodstvo 41:31. 

Vrkić i Mustapić odveli su Osijek do plus 14 početkom drugog poluvremena. Gosti su tada posljednji puta na utakmici zaprijetili i preko odličnog Vukosavljevića i njegovih 8 poena dolaze na samo minus četiri. Malik Abu i Mario Ihring ubacuju tada osam poena u nizu i Vrijednosnice imaju vodstvo 56:44. U posljednju se četvrtinu ušlo vodstvom Vrijednosnica od 10 poena prednosti. 

Nakon četiri minute igre u posljednjoj dionici, naši su košarkaši pobjegli na plus 17 na utakmici, a na minutu do kraja imali su i najviših 18 poena prednosti.


Abdul Malik Abu predvodio je Vrijednosnice s 20 poena i 12 skokova, Vrkić je ubacio 13 uz 4 skoka, a Ihring 12 uz 3 skoka i dvije asistencije. Kod gostiju Vukosavljević 30 poena i 4 skoka, a Rashard Wack 11 poena, 9 skokova i 7 asistencija. 

Vrijednosnice Osijek u 3. kolu Alpe Adria Cupa gostuju u Austriji kod Arkadia Traiskirchen Lionsa. Utakmica je na rasporedu 30. listopada.